Page arrow

Ništa bez Krleže

Large 62255064 1090261864517734 66454869329838080 o Foto: Facebook festival_miroslav_krleza
Utorak
18.06.2019.

Osmi Festival Miroslav Krleža održava se u Zagrebu od 28. lipnja do 7. srpnja, a otvara se premijerom Krležine drame Gospoda Glembajevi u režiji Branka Brezovca.

Predstava, ističe ravnatelj Festivala Goran Matović, uspostavlja dijalog sa scenskim događajem Krležina igra detekcije, koju su dramaturški i režijski oblikovali Mario Kovač i Ana Prolić. Naglasio je i da na ovom izdanju Festivala priređuju posvetu Georgiju Paru u izvedbi predstave U logoru, koju je Paro režirao u sklopu Festivala 2014. godine.

U Krležinom vrtu gostovat će i Dragan Despot s monodramom Na rubu pameti, a Eurokaz će prikazati novu predstavu Pjesma cvrčka u režiji Ive Srnec.

U popratnom festivalskom programu, kao i dosada, bit će niz zanimljivih događaja, između ostaloga predstavit će se tekst drame Zlatka Svibena Od Bele do IsabelleMarina Bagarić, pričat će povijest slijepe ulice Gvozd, a bit će postavljena i izložba pod naslovom Dijalozi - Zlatan Vrkljan / Miroslav Krleža te izložba Krležinih rukopisa.

Festival završava tradicionalnim Doručkom kod Krleže

Vše informacija na linku.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu