Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Natječaji u susjedstvu

Large 292
Srijeda
18.07.2007.

Ako vam je do internacionalne slave vaših kratkih priča odazovite se na natječaj kojeg organiziraju izdavačka kuća Alma iz Beograda i književni časopis Maajan iz Tel Aviva. Riječ je o paralelnom natječaju za kratku priču. Tri najbolje priče s Alminog natječaja biti će prevedene na hebrejski i objavljene u petom broju časopisa Maajan, dok će tri najbolje priče s natječaja časopisa Maajan biti prevedene na srpski i objavljenje u Alminom zborniku.

Na natječaj šaljite do tri neobjavljene priče ne duže od 900 znakova. Nema nikakvih tematskih ili žanrovskih ograničenja. Priče, otisnute u tri primjerka, potpisuju se šifrom, koja se dostavlja u odvojenoj, manjoj kuverti, gdje se navode i osnovni podaci o autoru - datum i mjesto rođenja, zanimanje, književni rad, suradnja sa časopisima, objavljene knjige, adresa, telefon, e-mail adresa...

Žiri će dodijeliti I, II i III nagradu. Priče, potpisane imenom i prezimenom, mogu se poslati i elektronskom poštom, no u tom slučaju neće ući u konkurenciju, ali će biti objavljene u zborniku – ukoliko to svojom kvalitetom zaslužuju. Natječaj je otvoren do 25. kolovoza 2007. godine. Objavljene priče neće biti honorirane.

Radovi se šalju na adresu:
Alma
Molerova 62-A
11000 Beograd
ili
almabg@sezampro.yu

Sve informacije o natječaju, nagradama, predstavljanju knjige i slično bit će objavljene na stranici www.alma.co.yu.


Blogeri se pak mogu odazvati na natječaj književnog bloga Kišobran Branislava Baneta Dimitrijevića koji poziva pisce, profesionalce i amatere, objavljivane ili ne, da svoje priče, putopise i eseje pošalju na adresu bane@kisobranblog.com. Izabrani radovi bit će objavljeni na blogu, a oni najbolji i u knjizi The best of the Kišobran. Uz radove je potrebno poslati i kraću biografiju.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu