Četvrtak
11.10.2007.

Natječaji, natječaji

booksaA+ A-

Naklada Zoro punom parom raspisuje natječaje! Nakon natječaja za neobjavljenu zbirku priča (o kojem smo vas već obavijestili), na redu su blogeri. Naime, pokrenut je drugi Natječaj za priče s bloga, no ovaj put ne traži se zbirka, već svaki autor mora odabrati isključivo jednu svoju priču koju želi prijaviti. Blogeri u prijavi moraju naglasiti žele li izaći u javnost ili će se nastaviti kriti iza svog blogerskog imena. Rok prijave - 15. siječnja 2008., a više o svemu kod Bookalete.  

Našli smo nešto i za ljubitelje fantastike. Čak dva nova natječaja raspisao je Organizacijski odbor Devete istarske konvencije fantastike i SF-a 'ISTRAKON 2008'.

Povodom stotog rođendana Velog Jože Vladimira Nazora raspisan je Natječaj za priče o divovima. Odbor suptilno predlaže svima koji će se javiti da se u prijavljenoj priči dotaknu upravo Velog Jože te da radnju smjeste po mogućnosti u Istru. No, to je samo prijateljski savjet (naslućujemo li ovdje naklonost žirija prema onima koji ga poslušaju?). O dubioznim uvjetima konzultirajte Bookaletu.

Svi ostali, kojima je draži slobodan odabir tema unutar fantasy ili SF-žanra, mogu poslati do tri priče na anonimni Natječaj za kratku SF&F priču do 15. siječnja 2008. Nagrade će se dijeliti u ožujku na konvenciji 'ISTRAKON 2008' u Pazinu. Osim novčanih nagrada postoji mogućnosti objavljivanja nagrađenih priča, ukoliko žiri prosudi da ima dovoljno kvalitetnih radova. Onima koji se i ovdje odluče za istarski scenarij osigurana je posebna nagrada! Više o natječaju (pogađate) ovdje.

I za kraj nešto angažirano: Studentski centar objavio je Natječaj za sudjelovanje u kreiranju medijskog programa povodom 4. Velesajma kulture, čiji je lajtmotiv komunikacija u budućnosti, a službena tema '50 godina kulture (i/ili festival budućnosti)'. S obzirom da SC postoji već pola stoljeća, odlučili su se orijentirati na sljedećih 50. Kako će se u budućnosti odvijati ljudska komunikacija i postoje li uopće još neotkriveni načini razmjene informacija - pitanja su na koja se očekuje odgovor u obliku eseja, teksta, novinskog članka ili bilo kako drugačije.

Natječaj je otvoren do 15. studenog, a ukoliko se odlučite na putovanje u budućnost s SC-om, dodatne informacije potražite ovdje. I ne zaboravite se vratiti.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.