Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Natječaji, natječaji

Large 414
Srijeda
10.10.2007.

Naklada Zoro punom parom raspisuje natječaje! Nakon natječaja za neobjavljenu zbirku priča (o kojem smo vas već obavijestili), na redu su blogeri. Naime, pokrenut je drugi Natječaj za priče s bloga, no ovaj put ne traži se zbirka, već svaki autor mora odabrati isključivo jednu svoju priču koju želi prijaviti. Blogeri u prijavi moraju naglasiti žele li izaći u javnost ili će se nastaviti kriti iza svog blogerskog imena. Rok prijave - 15. siječnja 2008., a više o svemu kod Bookalete.  

Našli smo nešto i za ljubitelje fantastike. Čak dva nova natječaja raspisao je Organizacijski odbor Devete istarske konvencije fantastike i SF-a 'ISTRAKON 2008'.

Povodom stotog rođendana Velog Jože Vladimira Nazora raspisan je Natječaj za priče o divovima. Odbor suptilno predlaže svima koji će se javiti da se u prijavljenoj priči dotaknu upravo Velog Jože te da radnju smjeste po mogućnosti u Istru. No, to je samo prijateljski savjet (naslućujemo li ovdje naklonost žirija prema onima koji ga poslušaju?). O dubioznim uvjetima konzultirajte Bookaletu.

Svi ostali, kojima je draži slobodan odabir tema unutar fantasy ili SF-žanra, mogu poslati do tri priče na anonimni Natječaj za kratku SF&F priču do 15. siječnja 2008. Nagrade će se dijeliti u ožujku na konvenciji 'ISTRAKON 2008' u Pazinu. Osim novčanih nagrada postoji mogućnosti objavljivanja nagrađenih priča, ukoliko žiri prosudi da ima dovoljno kvalitetnih radova. Onima koji se i ovdje odluče za istarski scenarij osigurana je posebna nagrada! Više o natječaju (pogađate) ovdje.

I za kraj nešto angažirano: Studentski centar objavio je Natječaj za sudjelovanje u kreiranju medijskog programa povodom 4. Velesajma kulture, čiji je lajtmotiv komunikacija u budućnosti, a službena tema '50 godina kulture (i/ili festival budućnosti)'. S obzirom da SC postoji već pola stoljeća, odlučili su se orijentirati na sljedećih 50. Kako će se u budućnosti odvijati ljudska komunikacija i postoje li uopće još neotkriveni načini razmjene informacija - pitanja su na koja se očekuje odgovor u obliku eseja, teksta, novinskog članka ili bilo kako drugačije.

Natječaj je otvoren do 15. studenog, a ukoliko se odlučite na putovanje u budućnost s SC-om, dodatne informacije potražite ovdje. I ne zaboravite se vratiti.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu