Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Najbolje iz regije

Large img 8232 Info i foto: Fraktura
Četvrtak
08.09.2016.
Nagrada Mirko Kovač dodjeljuje se drugi put, u četiri ravnopravne kategorije: za najbolji roman, za najbolju knjigu eseja ili publicističku knjigu, za najbolji scenarij po snimljenom filmu i za najbolje djelo mladoga autora za djela objavljena ili prvi put prikazana na području Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. Nagrada se sastoji od novčanog dijela za svaku kategoriju 5000,00 eura te povelje.
Ove godine dobitnici su:
- za najbolji roman: Doba mjedi (Slobodan Šnajder, Tim press, Zagreb)

- za najbolje djelo mladog autora: roman Tiho teče Misisipi (Vladimir Tabašević, Kontrast, Beograd)
- za najbolju knjigu eseja: Isus u Ahmićima (Ivan Lovrenović, Synopsys, Sarajevo)
- za najbolji scenarij: Ti mene nosiš (Ivona Juka, u produkciji '4 filma', Zagreb)
Svečana dodjela Nagrade održat će se 8. listopada na trećim Danima Mirka Kovača. Dani Mirka Kovača održavaju se od 6. do 9. listopada u Rovinju.

Prema pravilima Nagrade, svaka kategorija ima izbornike izabrane na petogodišnji mandat, a toliki je i mandat za članove žirija. Izbornici po kategorijama su Bruno Kragić za najbolji scenarij, Srđan V. Tešin za djelo mladog autora, Tomislav Brlek za najbolji esej te Mića Vujičić za najbolji roman.

Dobitnike je odabrao žiri u sastavu: Vlaho Bogišić (predsjednik žirija), Predrag AntonijevićEnver KazazBrka Pavičević Dragan Radulović.

***

Tekst je objavljen u sklopu projekta "Uvjeti suvremenog književnog polja" koji je financiran sredstvima Agencije za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu