Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Nagrada za životno djelo Milivoju Telećanu

Large 241
Utorak
19.06.2007.

Društvo hrvatskih književnih prevodilaca nagradilo je svog dugogodišnjeg člana Milivoja Telećana, profesora na Katedri za španjolski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu, nagradom za životno djelo u području književnog prevoditeljstva.

Milivoj Telećan, koji je u svojoj 40-godišnjoj prevodilačkoj karijeri između ostalog na hrvatski preveo većinu opusa drugova Marqueza i Borgesa, u Upravnom odboru DHKP-a obnašao je razne dužnosti, od tajnika do potpredsjednika, a član tog društva je i danas.

DHKP dodjeljuje godišnju nagradu za najbolji književni prijevod u protekloj godini kao i nagradu za životno djelo. Nagrada u obličju brončane plakete dodjeljuje se isključivo članovima.

Godišnju nagradu za prijevod beletristike dobila je Mia Pervan za prijevod knjige More Johna Banvillea u nakladi HFD-a i Disputa, a nagradu za prijevod nefikcijske proze dobila je Lara Holbling-Matković za prijevod knjige Elizabetinska slika svijeta E. M. W. Tillyarda u nakladi Artresora.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu