Ponedjeljak
02.09.2019.

Nagrada Post scriptum
Extra_large_69005559_2988259734579834_5728343439116861440_o
Izvor: Facebook Nagrada Post scriptum za književnost na društvenim mrežama
A+ A-

Nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama za 2019. godinu dobila je Lidija Deduš, a nagrada će joj biti uručena na KaLibar bestivalu koji u Varaždinu traje od 26. do 28. rujna.

"Poezija Lidije Deduš je narativna, dugog i vrlo ritmičnog stiha i u pravilu pisana u jednoj, dugoj strofi. Ona, recimo to slikovito, udara u svih šest žica, svih pet čula i u glavu. Ritmizirani stihovi uvlače čitatelja u motivsko-tematski iznimno bogat svijet u kojemu autorica otkriva svježinu tamo gdje je naizgled zauvijek nestala. A nije im strano ni gnjurenje u jezik i surfanje po označiteljskim dimenzijama. Refleksija je dana sažeto, gotovo lirsko-aforistički, s čestim prevratima mišljenja i otkrivanjima paradoksa u svakoj doksi. Emotivni registar se uglavnom bavi strahovima i nelagodama svakodnevice, nije mu stran ni nostalgijski i melankolični retrovizor. Ovo je poezija koja, kada govori o potrošenosti života - osnažuje ga svojom snagom", objašjava Kruno Lokotar s kojim su u žiriju za Post Scrpitum Adrijana Vidić, Stanislava Nikolić Aras i Želimir Periš.

Lidijunu poeziju možete pročitati na linku.

Natjecati se za nagradu svojim autorskim Facebook profilima ili stranicama mogli su svi državljani RH prijavljeni na Facebook stranicu Nagrada Post scriptum za književnost na društvenim mrežama

 

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.