Ponedjeljak
13.07.2020.

Milijunske brojke na BEK-u
Extra_large_bek_2.000.000__itatelja
A+ A-


Slavljeničke vijesti stižu s projekta Besplatne elektroničke knjige. Ondje su, nakon 19 godina i 250 objavljenih naslova, premašili broj od dva milijuna čitatelja svojih besplatnih elektroničkih izdanja.

Jubilarni milijunti čitatelj registriran je bio u prosincu 2015. godine, odnosno 14 godina nakon pokretanja projekta, što znači da je bilo dovoljno nešto manje od pet godina da se broj čitatelja udvostruči.

Od dosadašnjih 250 objavljenih besplatnih naslova, njih 115 potpisuju suvremene hrvatske pjesnikinje i pjesnici. Brinu se, dakako, i o kvaliteti - dostupno je 18 naslova dobitnika Goranova vijenca te 23 naslova dobitnika Gorana za mlade pjesnike.

Prozne naslove čita 34 posto BEK-ove publike, 31 posto čita poeziju, a preostalih 18 posto bira esejističke, dramske, teorijske i publicističke naslove.

Čak 52 naslova zabilježila su više od deset tisuća čitatelja, dok je jedan premašio i sto tisuća čitatelja – Mediji, propaganda i sistem Noama Chomskog s 125.003 čitatelja.

Nestrpljivo iščekujemo nove velike brojke i još veću popularnost književnosti na internetima!


Izvor i foto: BEK


 

 


 

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.