Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Ma kakva protekcija?!

Large 412
Utorak
09.10.2007.

Početna naklada od 500.000 primjeraka, promocija knjige u 25 gradova diljem SAD-a i televizijski intervjuDianom Sawyer, jednom od poznatijih američkih i svjetskih voditeljica (62. na popisu 100 najutjecajnijih žena u Americi prema Forbesovoj ljestvici) san je mnogih pisaca, no, za 25-godišnju kćer američkog predsjednika Georgea W. Busha, Jennu Bush, ovo je obična svakodnevnica.

Nakon prakse odrađene za UNICEF u Latinskoj Americi, Jenna Bush, donedavno zaposlena kao učiteljica u osnovnoj školi u Washingtonu, odlučila je napisati knjigu o svojim iskustvima, točnije o 17-godišnjoj majci zaraženoj HIV-om koju je upoznala u Panami na svom putovanju. Knjiga Ana's Story: A Journey of Hope prvijenac je mlade republikanke koja se dosad nije mnogo eksponirala u medijima, osim u izvještajima s par ‘razuzdanih’ tuluma i nedavnoj objavi zaruka s još jednim republikanskim sinom i nekadašnjim zaposlenikom Bijele kuće, Henryjem Hagerom.

Jenna Bush svoju je knjigu namijenila, kako sama kaže, tinejdžerima koje želi osvijestiti o problemima AIDS-a i ostalim zalima koja vrebaju u svijetu. Na pitanje Diane Sawyer o tome slaže li se s politikom svog oca prema Iraku, diplomatski odgovara da je riječ o složenoj situaciji.

Mišljenja o medijskoj pažnji i nakladi koju je dobila Anina priča podijeljena su; neki smatraju da je riječ o pozitivno iskorištenom publicitetu u humanitarne svrhe (sav novac od prodaje knjige bit će uplaćen UNICEF-u), dok druge brine pitanje odakle toliki novac za neobjavljivanu autoricu u čiju se kvalitetu tek moramo uvjeriti.

Ciljanu publiku Jenna je u svakom slučaju osvojila. Mnoge djevojčice u dobi od 11 do 13 godina ovih dana čekaju po američkim knjižarama ne bi li im se predsjednikova kći potpisala u knjigu.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu