Page arrow

Ljetna škola pisanja

Large vizual
Nedjelja
23.06.2019.

CeKaPe, Centar za kreativno pisanje iz Zagreba organizira Ljetnu školu pisanja od 25.8. do 1.9.2019. u Dvorcu Stara Sušica, Ravna Gora.

Do sada je preko 500 polaznika i polaznica završilo ljetnu školu pisanja. Na sedmodnevnim intenzivnim radionicama pisanja u osami Gorskog kotara i izolaciji dvorca na rubu šume, živi se i piše književnost, uz mentorstvo poznatih pisaca, voditelja radionica te večernje programe, književne tribine i razgovore s poznatim imenima književne i umjetničke scene.

Ljetna škola pisanja ove godine nudi pet različitih radionica: kratka priča, proza, poezija, književna kritika i radionica Arhitekstura teksta, koja programski obuhvaća različite književne žanrove.

Voditelji radionica su:

Jagna Pogačnik, književna kritičarka, prevoditeljica, urednica, voditeljica književnih tribina i kulturnih programa, ove je godine prvi puta u ljetnoj školi s radionicom književne kritike.

Darija Žilić, nagrađivana pjesnikinja, također prvi puta dolazi u ljetnu školu, kao voditeljica radionice poezije.

Enver Krivac, nagrađivan pisac i voditelj radionica u CeKaPe Rijeka, jedan od najznačajnijih predstavnika riječke književne scene, vodit će radionicu proze.

Radionicu kratke priče od 2018. vodi pisac i dugogodišnji novinar i urednik kulture u Novom listu, Davor Mandić, koji već dvije godine mentorira redovne radionice kratke priče u CeKaPe Rijeka.

Nebojša Lujanović, nakon prošlogodišnje pauze, vraća se u dvorac s radionicom koju je osmislio ekskluzivno za ljetnu školu, radionicom Arhitekstura teksta.

Radionice se održavaju u jutarnjim i popodnevnim satima, a slobodno vrijeme je rezervirano za pisanje. Uz svakodnevni, cjelodnevni rad na tekstu, održat će se i književne tribine, razgovori s gostima, književni kvizove, zajednička druženja i završna, javna produkcija na kojoj svi polaznici čitaju tekstove napisane u ljetnoj školi.

Više informacija na web stranici.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu