Page arrow

Kvizni štab, 5.10.2007.

Large 409
Ponedjeljak
08.10.2007.

Izgleda da je moja Najvjernija čitateljica postala stalna gošća na kvizu. Ovog je petka prije početka kviza zajebavala Gogu (jedinog prisutnog člana Minimaxa) da je "Statut Minimaxa labav". E, moja Marija mala. Dakle, članak 6. statuta glasi: "Ako su na kvizu prisutna barem dva Minimaxa - onda igraju zajedno i nikoga ne primaju. Ako je na kvizu prisutan samo jedan član, može biti u ekipi s nekim drugim, a da pritom ne koristi ime Minimax." Ovo je drugi put da se to dogodilo; jednom davno Saša je igrao s Asevima.

Članak 7. pak glasi: "Ne igra igrač Minimaxa s nekim drugim, nego uvijek drugi, pa makar to bila i kompletna standardna ekipa od 4 člana, igraju s članom Minimaxa." Članak 8. kaže sljedeće: "Kad se na kviz dolazi u revijalnom tonu (recimo, kad netko od članova slavi rođendan ili se na kviz iz opravdanih razloga dolazi pod gasom), moguće su razne kombinacije u sastavljanju ekipa, kako uzvanicima ne bi bilo dosadno zbog prevelikog poraza. U tim slučajevima zabranjeno je korištenje imena Minimax." Je l' i dalje labavo?

Idemo na kviz. Ovaj je put igralo devet ekipa: Tri terora (Gogo zajedno s Danijelom i Darkom, koji su inače članovi Djevojke i ružnih), Prijateljice znanja, Ajme, Ljiljana, ljubavi, Sumodok, Die Ispičuture und der Sjecikese, Mi samo gledamo, Bolje u Booksi, nego u birtiji (ex Ćušpajz) i Gvozden petokrak. Vidite li vi ta imena, pa tko to može popamtiti? Samo onaj tko piše bilješke. Kaspa, hvala još jednom. Prošlotjedni pobjednici Los Smegmas Pantalones nisu bili prisutni.

Sad moram citirati Gogu, jer uopće ne znam kako bih vam ovo prepričao: "Darko me uništio, on uopće nije u stanju biti član jake ekipe – morao sam mu jedno pet točnih odgovora objasnit da kako ja znam. Pa znam, u pi_ku materinu! Ubio me, a još sam bio nikakav od viroze. Kviz je opet sastavio Zoky, s tim da su par pitanja dodale Vanja i Marija."

I još jedan citat Goge, vezan uz pitanje kako se zove posthumni album Lennona i Yoko Ono na koje su bili ponuđeni odgovori. Gogo: "Dva smo odgovora odmah od_ebali, a ja nisam bio sto posto da je Milk and Honey. Oni su htjeli da stavimo ovaj drugi. Još sam bacio novčić koji je potvrdio moje sumnje, pa me Darko napao da nema bacanja novčića. A ja njemu: 'Zato mi pobjeđujemo.' Kako god, ipak smo napisali točno." Podijelit ću s vama tajnu našeg uspjeha: Minimax se u slučaju dvojbe koji je od dva ponuđena odgovora točan obraća svom pridruženom članu – novčiću. Kad ne znamo mi, zna on.

Tri terora u konačnici su pobijedila s ukupno 20 bodova, dva boda manje imali su Mi samo gledamo, a još dva manje Ljiljana, ljubavi. Za kraj, spomenimo da je voditeljica Marija nakon kviza glasno (znači, uz pomoć mikrofona) obznanila da bi ona išla na tečaj plesa. Kako njezin dečko ne želi, partnera je odlučila potražiti među kvizašima. Davor Ispičutura odmah se javio! Samo se nadam da se tečaj ne održava petkom navečer.

Tonči Raić

Kako je izgledao kviz provjerite ovdje.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu