Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Kviz za poticanje čitanja

Large canva   woman reading book
Nedjelja
06.10.2019.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja, koji već više od 20 godina u Mjesecu hrvatske knjige nastoji dodatno potaknuti djecu od 4. do 8. razreda na čitanje, može se rješavati do 25. listopada.

Tri knjige, odabrane prema recentnoj hrvatskoj izdavačkoj produkciji za djecu i mlade, a koje je potrebno pročitati da bi se točno odgovorilo na pitanja u Kvizu su: Ljeto na jezeru Čiču Jasminke Tihi-StepanićDrugačija Ivane Guljašević Kuman te Eva, mala žena Vlaste Golub.

S obzirom na temu ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige, U ritmu čitanja, Kviz se odvija pod nazivom Ritam odrastanja. Djeca mogu sudjelovati putem mreže narodnih i školskih knjižnica u Hrvatskoj i dijaspori. Kviz se odvija online (www.knjiznica.hr/mhk-kviz), a od ove godine može se rješavati i na pametnom telefonu.

Pobjednici kviza biraju se metodom slučajnog odabira te oni sudjeluju u javnom izvlačenju glavne i utješnih nagrada na završnoj svečanosti koja će se održati u četvrtak, 14. studenog u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, uz brojne goste, djecu, knjižničare i učitelje iz cijele Hrvatske i dijaspore. Na završnoj svečanosti s mladima će se družiti spisateljice čije su knjige čitali za kviz, a nastupit će i kvintet Simply brass.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu