Page arrow

'Kabanica' u Zagrebu

Large 6ba92ddb 8254 4fb5 8c05 00cb71c53ce7  1
Nedjelja
09.02.2020.

Bez obzira na to kakvo vam je emocionalno stanje i raspoloženje oko četrnaestog dana mjeseca veljače, odlazak u kazalište uvijek je dobra opcija. Još bolje ako ste voljeli školsku lektiru. A najbolje ako niste - sigurno ćete se predomisliti. Lektira u pitanju Gogoljeva je Kabanica, a kazališnoj je izvedbi možete pogledati 14. i 15. veljače u Centru za kulturu Trešnjevka

Predstavu prema tekstu velikana ruske književnosti Nikolaja Vasiljeviča Gogolja na kazališne daske postavili su udruga Drama Plus i Hrvatsko narodno kazalište Zadar, a zagrebačkoj publici predstavila se prvi put u prosincu prošle godine. Zavoljele su je i struka i publika te je bila nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju dramsku predstavu u cjelini.

Teme socijalne nejednakosti, nepravde i ugnjetavanja malog čovjeka, vrlo bliske suvremenom hrvatskom čovjeku, režirao je zadarski kazalištarac i dramskog pedagog Vinko Radovčić. Kao umjetnički ravnatelj Drame Plus, pokrenuo je projekt Lektira na sceni koji na kazališne daske postavlja obvezne lektirne naslove te ih, koristeći suvremeni režijski pristup, pokušava približiti djeci i mladima.

Autorski tim predstave čine glumci Lovro Ivanković, Luka Barešić, Deni Sanković, Matino Antunović, Toma Medvešek, Domagoj Nižić, kostimografkinja Anita Goreta, oblikovatelj svjetla Frano Papić, savjetnica za scenski pokret Matea Bilosnić, dramaturginja Sunčica Sodar te scenograf Josip Kresović.

Ulaznice nabavite na ulaznice.hr, a s glumcima i redateljem možete razgovarati na okruglom stolu nakon izvedbe 14. veljače. Sretno vam kazališno Valentinovo!


Izvor: Drama Plus, foto: Željko Karavida



Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu