Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

J.K. Rowling ima novu priču

Large j. k. rowling at the white house 2010 04 05 9
Četvrtak
28.05.2020.


Teško da ćemo književni rad J.K. Rowling ikada moći lako percipirati kao nevezan uz Hogwarts, ali žena se trudi. Krajem ove godine najavila je izdavanje nove knjigu za djecu, a kao i podnaslovi gotovo svih vijesti o toj novoj priči, i sama je imala potrebu istaknuti da se ne radi o spin-offu Harryja Pottera.   

Bajka se zove Ickabog, a planira je objaviti u studenom. Dotad, objavljuje je na internetu u dijelovima, i to besplatno, jer je u pozadini dobrotvorna namjera - omogučiti čitanje djeci koja se nalaze u izolaciji. Prihode od knjige također će donirati projektima koji pomažu u pandemiji, a djecu koja priču čitaju u ovim online nastavcima pozvala je da joj šalju svoje ilustracije za tiskano izdanje.

Ickabog je, kako kaže, bajka o istini i zloupotrebi moći, a na tavanu joj skuplja prašinu već godinama. Pisala ju je između knjiga o Harryju, a kako je nakon Darova smrti željela predahnuti, priču nije objavila, već ju je čitala samo svojoj djeci. 

Ona su sada, kaže, dirljivo entuzijastična oko knjige. Same here, J.K., same here! Čitajte ovdje.


Izvor: jkrowling, foto: izvor, javna domena

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu