Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Jergoviću nagrada Meša Selimović

Large 346
Nedjelja
09.09.2007.

Hrvatski književnik Miljenko Jergović u subotu je jednoglasnom odlukom žirija 7. književnih susreta Cum grano salis u Tuzli proglašen dobitnikom nagrade Meša Selimović za najbolji roman objavljen u 2006. godini na području Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, priopćili su u nedjelju organizatori.

Jergović je nagrađen za roman Ruta Tannenbaum, a nagradu mu je uručio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović na završnoj svečanosti održanoj u narodnom kazalištu u Tuzli.

"Mislim da je nagrada Meša Selimović najknjiževnija književna nagrada na prostoru bivše Jugoslavije. A najknjiževnija književna nagrada je zbog toga jer ne postavlja sebe u okvire državnih granica, nego postavlja sebe u okviru međusobno razumljivih jezika. To je jedina takva nagrada, i to je zapravo tako velika i važna stvar. To Tuzlu čini središtem, neću reći književnog života, nego svijesti o književnosti južnih Slavena", rekao je Jergović nakon uručenja nagrade prema priopćenju organizatora, Bosanske medijske grupe iz Tuzle.

U užem izboru za nagradu bilo je pet romana, Elijahova stolica Igora Štiksa, Sin Andreja Nikolaidisa, Komo Srđana Valjarevića, Psi i klaunovi Josipa Mlakića i spomenuti nagrađeni roman Miljenka Jergovića.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu