Page arrow

Finalisti V.B.Z. nagrade

Large kola  pobjedni ki romani 395x640 Foto: V.B.Z.
Utorak
23.04.2019.

Odabrano je šest rukopisa koji ulaze u finale ovogodišnje, petnaeste po redu V.B.Z. nagrade za najbolji neobjavljeni roman.

Pobjedniku natječaja nagrada će biti dodijeljena 15. svibnja u sklopu 12. Vriska - sajma knjiga i festivala autora u Rijeci.

Žiri u sastavu Zoran Ferić (predsjednik), Strahimir Primorac, Jagna Pogačnik, Drago Glamuzina i Mile Stojić izabrao je šest finalista, romane Posljednji muškarac (šifra: LetItBe2001), Katarina, Velika i Mala (šifra: Katarina, Velika i Mala), Slani mrak (šifra: BELLI FICHI), Nestajanje (šifra: Gerd Müller), Troškovi (šifra: Abaca) i Strapado (šifra: À bout de souffle).

Nagrada se dodjeljuje kao poticaj književnom stvaralaštvu, nakladničkoj djelatnosti i promociji kvalitetnih književnih sadržaja, a rukopisi se šalju pod šifrom kako bi se ostvarila ravnopravnost mladih i neafirmiranih autora/ica s već afirmiranim kolegama piscima i spisateljicama.

Osim novčane nagrade od sto tisuća kuna, autor ima pravo na objavu književnog djela te mogućnost da se roman distribuira u širokoj knjižarskoj mreži. 

Natječaj je otvoren 1. veljače i pristiglo je 97 rukopisa, a prošlogodišnja dobitnica je Marina Šur Puhlovski s romanom Divljakuša.

Više informacija na stranicama V.B.Z.-a.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu