Utorak
06.06.2017.

Festival mladih i nagrađenih
Extra_large_18814276_1369003203183349_1296429656326207059_n
A+ A-
Od 7. do 9. lipnja u caffe baru U dvorištu održava se treće izdanje festivala za mlade autore Prvi prozak na vrhu jezika
 
Riječ je o festivalu koji predstavlja autore i autorice koji su recentno dobili jednu od većih domaćih i regionalnih nagrada za mlade pisce (Goran za mlade pjesnike, nagrade Prozak i Na vrh jezika, Lapis Histriae, nagrada časopisa Ulaznica, Zdravko Pucak, Kvirin). S piscima razgovaraju žiranti njihovih nagrada.
 
Ove godine nastupaju Nikola Leskovar (Prozak), Lucija Butković (Na vrh jezika), Lara Mitraković (Zdravko Pucak), Aleksandar Hut Kono (Kvirin), Monika Herceg (Goran) i Davor Ivankovac (Lapis Histriae). 
 
Predstavit će se i nove knjige lanjskih laureata: Pratišina Alena Brleka (izd. Kontrast) i na samrti, čovjek slon preživjelima prepričava povijest zapadne civilizacije Antonija S. Kukavice (izd. Jesenski i Turk).

Pisce predstavljaju žiranti Kruno Lokotar, Marko Pogačar, Natalija Miletić, Danilo Lučić, Dorta Jagić, Ana Brnardić i Slađan Lipovec.
 
Prvu večer u polukružnoj dvorani Teatra &td. očekuje nas književno-glazbeni nastup projekta Zaron u kojem sudjeluju Emil Andreis, Darko Šeparović i Alen Brlek. 
 
Festival se održava u organizaciji udruge Kultipraktik na čijoj se web stranici nalazi detaljni raspored. 
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.