Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Ekranizira se 'Sir Gawain i Zeleni vitez'

Large dev Iz trailera filma 'The Green Knight'.
Četvrtak
13.02.2020.

Zaredale su se posljednjih dana filmske face ovdje, ali uvjeravamo vas, još uvijek smo književni portal. Fotka Deva Patela samo je usputni plus (dobro, budimo realni, ima li boljeg poticaja da se informirate tko je bio Sir Gawain?). Dev će biti zvijezda nadolazeće ekranizacije priče o nećaku slavnog kralja Arthura, a njen rukopis možete i prelistati

Sir Gawain i Zeleni vitez engleski je viteški roman iz 14. stoljeća i jedna od najpoznatijih arturijanskih legendi, a govori o Gawainu, smjelom i  odanom vitezu Okruglog stola. Radnja se počne zbivati kada Arthur sa svojom oklopljenom družinom slavi Novu godinu, a razmjenu poklona im omete Zeleni vitez koji je prigodno, kao božićna jelka, doslovno zelen. Priča uključuje standardne teme koje su okupirale vrle vitezove - čast, čedne poljupce i glavosjek.

Najnoviju verziju priče, koja stiže na ljeto, režira David Lowery, a ako zaintrigirano dignete obrvu na opravu i frizure koje izazivaju susramlje, predlažemo i one starije, iz 1973. i 1984. godine.

Devu Patelu ova je godina očito u znaku književnih adaptacija - nedavno je tumačio i Dickensova Davida Copperfielda. Skromno se nadamo da je, osim scenarija aktualnih filmova, škicnuo i knjige.

Linkamo teaser trailer



Izvor: lithub, foto: YouTube

  

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu