Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Drugi Ogulinski festival bajke!

Large 207
Srijeda
06.06.2007.

Ogulinski festival bajke, potaknut stvaralaštvom najpoznatije hrvatske književnice za djecu, Ogulinke Ivane Brlić-Mažuranić, održat će se u Ogulin od 9. do 17. lipnja s još zanimljivijim i bogatijim programom no što je bio onaj prošlogodišnji.

Ogulinski festival bajke jedinstveni je festival posvećen bajci festival, a cilj mu je promocija umjetničke i kulturne produkcije namijenjene djeci, mladima i odraslima.

OGFB inspiraciju crpi iz kulturne baštine kraja u kojem se održava. Riječ je o bajkovitom zavičaju Ivane Brlić-Mažuranić koja je, inspirirana njegovim prekrasnim krajolikom, stvorila svoje najljepše bajke. Festival je pokrenut s dugoročnim ciljem stvaranja branda ovog dijela Hrvatske kao privlačne kulturno-turističke destinacije - "Ogulin, zavičaj bajke". Naime, neposredno prije početka festivala, 06. lipnja, ovdje će se otvoriti i jedinstvena tematska ruta bajke u Hrvatskoj, nagovještaj budućeg centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke.

Ovogodišnji festival predstavlja najnovije produkcije hrvatskih kazališta i kazališnih skupina. Samo neke od najzanimljivijih su nova produkcija nagrađivanog Tigar teatra iz Zagreba Cirkus Šardan ili nova predstava Jaje Zlatka Krilića u izvedbi Dječjeg kazališta iz Osijeka. Mnoge predstave su interaktivnog karaktera, te uče publiku različitim vještinama - tehnikama u lutkarstvu ili cirkuskim vještinama na zabavan način, pristupačan djeci.

Udruga Ogulinski festival bajke krovno je organizacijsko i upravljačko tijelo festivala. Za umjetničku direkciju zadužen je Studio Artless i Željko Zorica a TZ Grada Ogulina i Ankica Puškarić za tehničku direkciju festivala.

Više o festivalu saznajte na ovoj adresi http://www.ogfb.hr/ 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu