Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Dobitnici najvažnije ruske književne nagrade stižu u Pulu

Large booksa u parku 2019.
Srijeda
04.12.2019.

U Moskvi su ovih dana predstavljeni dobitnici ovogodišnje književne nagrade Velika knjiga (Big Book, Большая книга), jedne od najznačajnijih i novčano najizdašnijih u Rusiji. Romani Guzel Jahine Volgina djeca i Jevgenija Vodolazkina Brisben osvojili su prvo i treće mjesto u poretku ove prestižne nagrade. A odlična vijest je da nagrađeni autori stižu u Pulu na ovogodišnji 25. Sa(n)jam knjige u Istri.

Guzel Jahini, najčitanijoj književnici u Rusiji, ovo je drugi put da osvaja Veliku knjigu nakon što je prije četiri godine nagradu osvojio njezin roman Zulejha otvara oči. Prvonagrađena književnica na Sajam knjiga stiže u četvrtak, 12. prosinca s hrvatskim prijevodom romana Volgina djeca u izdanju Hena coma.       

Jevgeniju Vodolazkinu je ovo treći put da se nalazi među tri odabrana autora. S romanom Avijatičar, 2016. godine osvaja drugo mjesto, dok je tri godine ranije nagradu osvojio njegov roman Lavr, koji će se premijerno u hrvatskom prijevodu Naklade Ljevak predstaviti na pulskom Sajmu u petak, 13. prosinca.

Oboje autora nastupaju u sklopu novog sajamskog programa Slavenski đardin, nastalog u suradnji s Forumom slavenskih kultura i usmjerenog na slavenske književnosti i kulture. Na Sajmu će s njima razgovarati rusistica i selektorica ovog programa, Ivana Peruško Vindakijević.

Više informacija i fotografije: internetske stranice Sajma.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu