Utorak
12.05.2020.

Čitajte o povijesti
Extra_large_gentileschi__artemisia_-_clio_-_1632
A+ A-


Historia est magistra vitae, sjetimo se ponekad, pa odmah zaboravimo. Za slučaj da nam je povijesni značaj sadašnjeg trenutka već lagano dosadio, postoji bezbroj svari o kojima možemo i trebamo učiti. Stoga pravac klikom na stranice festivala Kliofest koji započinje danas u podne i traje do 15. svibnja.

Zbog dobro znanih okolnosti glavnina programa Kliofesta odgođena je za jesen, no organizatori pripremaju i aktivnosti preko internetskih medija. Bit će tu razgovora među povjesničarima o temama koje nas trenutno najviše zaokupljaju, kratkih osvrta na nove knjige, predavanja, predstavljanja projekata, intervjua, preporuka za čitanje stručne literature, kratkih dokumentarnih filmova... Uz hrvatske, sudjelovat će i desetak stranih povjesničara.

Nakladnici povijesnih knjiga predstavit će nova izdanja, među njima i neka koja još nisu promovirana pred publikom, a moći ćemo iskoristiti sajamske popuste za nabavu zanimljivih naslova.

Sve će biti na YouTube kanalu Kliofesta, a  obavijesti o svim aktivnostima pronađite na Facebooku te na stranicama kliofest.org i historiografija.hr.


Izvor: Kliofest, foto: Klio, Artemisia Gentileschi, 1632.

 

 

 

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.