Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Celeber poklanja Tarika Kulenovića

Large 454
Ponedjeljak
29.10.2007.

Izdavačka kuća Celeber (lat.: slavan, glasovit) utemeljena 1995. godine svoja izdanja objavljuje u četiri raznovrsne biblioteke – X, Y, Procvat i Kolonel. Najnovije izdanje biblioteke Procvat zbirka je kolumni Tarika Kulenovića pod nazivom Stanje nacije.

Radi se o kulumnama objavljivanima na web portalu vip.hr u razdoblju od 2001. do 2006. u kojima se Kulenović bavi različitim fenomenima hrvatskoga društva i suvremenog svijeta koje obrađuje kao kroničar zbilje i hrvatske svakodnevice.

Široki raspon Kulenovićevih tema uključuje hrvatsko-srpsko-bosanske odnose, Domovinski rat i njegove posljedice, domaću politiku, smrt prostitutke zaražene AIDS-om, filmske i glazbene festivale, Židove i homoseksualce, islam, sukob u Palestini i svašta nešto još. Kroz Kulenovićeve kolumne prodefilirala je čitava galerija likova, heroja i kukavica, dobitnika i gubitnika poput Janka Bobetka, Ante Gotovine, Ivice Račana, Branimira Glavaša i dr. Ive Sanadera, predvođenih dr. Franjom Tuđmanom.

Miješajući svakodnevne probleme preživljavanja prosječnog Zagrepčanina i visoku politiku s vijestima iz crne kronike i internetom, Kulenović pruža drukčiji pogled na našu stvarnost. No, iako bismo očekivali nadasve liberalnog, politički korektnog autora, umivena rječnika, Kulenović u svojim tekstovima ravnopravno koristi 'jezik ulice' sa znanstvenim dostignućima i vokabularom, uključujući politički nekorektan stav mačo muškarca, zbunjenog ravnopravnošću spolova i drugim frustracijama koje donosi suvremeni život.

Kako znamo da ste se već dobro zagrijali za izbore i netremice pratite previranja na predizbornoj političkoj sceni, Stanje nacije dobro će se uklopiti u vaše trenutno stanje svijeti.

Tarik Kulenović, inače rođen u Zagrebu 1969. godine gdje je završio škole, diplomirao, magistrirao i doktorirao, uz ovu je knjigu, te knjigu pripovijedaka Padovi i drugi rani radovi (1998) napisao i jedan roman.

Za svoj besplatan primjerak Kulenovićevih sabranih kolumni odgovorite nam na pitanje:

Kako se zove roman Tarika Kulenovića objavljen 2003. godine (Celeber)?

Svoje točne odgovore s imenom, prezimenom i adresom šaljite na info@booksa.hr do 11.11.2007. Sretni dobitnici knjigu će moći potpisati 15.11.2007. u Booksi na promociji knjige na koju pozivamo i sve ostale. 

A sretni dobitnici su:

1. Irena Kereković, Tomislavov trg 20, Zagreb
2. Ivica Sović, Lazinska 64, Zagreb
3. Mario Raguž, Zakula 4, 20207 Mlini
4. Marijana Mičić, Ulica grada Vukovara 237a, Zagreb

 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu