Srijeda
07.02.2018.

Catherine Malabou u Zagrebu
Extra_large_malabou
Catherine Malabou
A+ A-
Catherine Malabou, jedna od vodećih francuskih filozofkinja, održat će predavanje Na putu u drugu dolinu queera u Zagrebu 26.2. u 18:00 u dvorani F22 Akademije dramske umjetnosti. 
 
Crvena nit njezina filozofskog rada je pojam plastičnosti i mogućnost plastične ontologije. Plastičnost označava podjednako sposobnost preuzimanja forme (poput plastičnosti gline) i stvaranja forme (poput plastičnih umjetnosti ili plastične kirurgije). Malabou je taj Hegelov termin preuzela i razvila ga premošćujući brojne jazove između filozofije, psihoanalize i neuroznanosti, transformirajući pritom svaku od ovih disciplina.
 
U zagrebačkom predavanju Na putu u drugu dolinu queera Malabou će predstaviti svoja promišljanja o metamorfozi pojma inteligencije s obzirom na razvoj suvremene tehnologije. 
 
U tom povodu Multimedijalni institut, u suradnji s Fakultetom za medije i komunikacije, objavljuje prijevod njene najnovije knjige Preobrazbe inteligencije. Dosadašnja hrvatska izdanja su njena knjiga Ontologija nezgode (Multimedijalni institut i Booksa, 2016.) te knjiga Ante Jerića Uz Malabou (Multimedijalni institut, 2016.)
 
Ulaz na predavanje je slobodan. Predavanje će se održati na engleskom jeziku, bez prijevoda.
 
Gostovanje Catherine Malabou organiziraju Multimedijalni institut i Fakultet za medije i komunikacije (Beograd), u suradnji s udrugama Kulturtreger (Booksa) i Kurziv (Kulturpunkt), Akademijom dramske umjetnosti i Francuskim institutom .
 
Medijski partneri su portali Booksa.hr i Kulturpunkt.
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.