Ponedjeljak
03.12.2018.

Besplatni Stevensonov klasik
Extra_large_jekyll_hyde
Foto: National Printing & Engraving Company, Chicago / Wikipedia
A+ A-
Društvo za promicanje književnosti na novim medijima objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige klasik svjetske književnosti – pripovijest Čudnovat slučaj dr. Jekylla i g. Hydea Roberta Louisa Stevensona, u prijevodu Kristine Vlašić.
 
Čudnovat slučaj dr. Jekylla i g. Hydea objavljen je 1886. godine u Londonu. Napisao ga je Robert Louis Stevenson, škotski romanopisac, pjesnik, esejist, putopisac i glazbenik, danas najpoznatiji i po djelima Otok s blagom, Oteti i Dječji vrt u Versaju. Danas se Stevensona doživljava kao važnog pisca, svjedoka i kritičara ere Viktorijanaca, teoretičara književnosti, esejista, svjedoka kolonijalne povijesti Pacifičkog otočja i humanista.
 
Istovremeno s objavljivanjem Stevesonova klasika pokrenute su i redizajnirane Besplatne elektroničke knjige. Najveća novost je nova naslovna stranica sa šest rubrika koja se osvježava u dnevnom ritmu te novodizajnirane naslovnice knjiga koje sada kombiniraju sadržaje tipične i za naslovnicu i za poleđinu omota klasične tiskane knjige.
 
Novi naslov dostupan je u četiri najraširenija formata za e-knjige (HTML, ePub, PDF i MOBI).
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.