Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Art-Anima - za SF, horor i fantasy

Large 263
Nedjelja
01.07.2007.

Čitajuću jučer Macanov blog naišli smo na zanimljiv link. U postu od 5.6.2007. Macan obavještava da je Art-Anima raspisala natječaj za priče od 3, 5 ili 7 riječi, nakon čega slijedi link na rezultate. 

Pročeprkavši malo po Art-Animi doznali smo da se radi o jednom od onih siteova koji su si uzeli u zadatak promovirati književnost. U slučaju Art-Anime radi se o fantastičnoj književnosti. Uz promociju jedna od misija im je i pružanje podrške mladim i neafirmiranim piscima koju provode uz pomoć baze korisnih tekstova te kroz forum. Korisni tekstovi podrazumijevaju članke o tome kako početi pisati i koja pravila treba poštivati kako bi se dobilo što kvalitetnije književno djelo. Na forumu pak mladi pisci predstavljaju svoje pripovijetke na koje im stariji i iskusniji kolege ostavljaju komentare i prijedloge jer kako kažu: „Poznato je da su dve stvari neophodne za sazrevanja mladih pisaca, a to su kvalitetna kritika i prostor gde će biti objavljeni njihovi radovi. Ovaj sajt će pokušati da obezbedi oba uslova.“

Da se vratimo na početak. Dana 3. svibnja ovaj je site zatvorio natječaj '357' za crtice dužine 3, 5 i 7 riječi. Eto, ne biste vjerovali ali pokazalo se mogućim ispričati priču, i to SF, horor ili fantasy, u točno ovoliko riječi.

Još uvijek ne vjerujete? Evo pobjedničkih primjera.

Van – ze … mljac!
Glog, luk, uh!
Ubili su jednoroga!

Odnosno,

Tri jahača apokalipse jure četvrtog.
Grad spava. U podrumima – glave.
Mama, biću dobar! Uključi me!

Ili,

Napravili smo pustinju. Sad pravimo fata morganu!

Sletanje blizu otiska.
* * *
Čekanje...
* * *
Otisci blizu sletanja!

Osvrni se na lobanju i njeno lišće.

Iako ste ovaj nadasve zanimljiv natječar propustili, još uvijek imate vremena javiti se na natječaj 'Osvoji ikebanu'. Pošaljite im kratku priču iz domena fantastike ne dužu od 4.500 znakova (uključujući razmake) i to na aktualnu temu 'Odnos čovjeka prema prirodi u budućnosti' do 23. srpnja 2007. na adresu konkurs@osvoji-ikebanu.org.

Ako smo vas zainteresirali i želite detalje, klik na Art-Anima.com.

 

 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu