Page arrow

A nagrada ide...

Large petar kocic Petar Kočić (Wikimedia)
Četvrtak
05.11.2015.
Kočićevo pero književna je nagrada koju jednom godišnje dodjeljuje zaklada Petar Kočić Banja Luka – Beograd. Zaklada nagrađuje četiri autora godišnje, a na kraju godine jedan od autora dobiva godišnju nagradu Kočićevo pero iste zaklade. Nagrada se dodjeljuje onima koji nastavljaju bogato književno stvaralaštvo srpskog i bosanskohercegovačkog književnika Petra Kočića (1877-1916). 
Ove godine nagradu je primio hrvatski pisac i novinar Ivica Đikić. Njegov roman Ponavljanje govori o iskustvu čovjeka u suvremenom svijetu, koji je katkada veoma hladan i nepristupačan. U svijetu otuđenja – od sebe, drugih, same istine – često se bojimo da smo izgubili svoju ljudskost. Ljubitelji lijepe riječi zasigurno će zaviriti u dubine ovoga djela.

Sam predsjednik zaklade, Nikola Vukolić, uz zanimljivost same fabule navodi i iznimno literarno umijeće po kojemu se ovaj rad nesumnjivo ističe. Nagrada će Ivici Đikiću biti dodijeljena 13. studenog na sajmu knjiga Interliber u Zagrebu.

***

Greta Grakalić Rački
Izvor: Tportal

Ovaj tekst nastao je u sklopu Booksine prakse za mlade novinare.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu