Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija
12.05.2017. u 17:00 @ Booksa

Raspričavanje 3

Large large img 1606
Četvrtak
27.04.2017.

Mislite li da pisci pišu sami, zaključani u svojoj sobi, promrzli i sušičavi, uronjeni u serioznost teksta i čemer života? Da s ukućanima komuniciraju Morseovim kodom, s urednicima dopisno, a s vlastitom publikom i kolegama – nikako?

Mi ne mislimo!

Stoga smo pokrenuli Raspričavanje, sasvim novi Booksin klupski program. U Raspričavanju pisanje i čitanje su žive, timske i zabavne aktivnosti. Pretvaramo slučajne prolaznike u pisce, pisce u čitatelje, čitatelje u pobjednike, a sve skupa u gubitnike. Ulogu voditelja ceremonije i književnog arbitra povjerili smo buntovniku bez razloga i ekspertu bez temelja, Luki Ostojiću.

U Raspričavanju se natječu ekipe pisaca (od 3 do 5 članova) koje moraju u 45 minuta napisati priču i pročitati je pred publikom. Tema priče je slobodna, ali ekipe na početku dobivaju tri pojma i predmet koje moraju nekako uvrstiti u svoju priču.

Voditelj programa zadaje pojmove i predmet, mjeri vrijeme, glasno komentira pročitane priče i donosi odluku o pobjedniku na temelju arbitrarnih kriterija. Pobjednički tim, kao i sve ostale prisutne ekipe, stiče pravo na utješnu nagradu.

Svaki drugi petak u Booksi u 19:00, garantiramo dobre priče i loš humor, tešku književnost i laku zabavu.

Vidimo se!
 

Raspričavanje

Što se dobije kada se spoji pričanje priča i pub kviz? Raspričavanje! Prikladno i za glasne društvenjake i tihe kreativce. U Raspričavanju sudjeluje nekoliko ekipa, a funkcionira ovako: voditeljica zada tri posve nepovezana i slučajna (je li ikad išta slučajno?) pojma, a timovi zajedničkim snagama i olovkama smišljaju priču koja mora sadržavati te pojmove. Priče se potom pročitaju i prokomentiraju, i svi budu sretni jer im je bilo super!  

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Large miki solus bup 2

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu