Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija
24.03.2020. u 17:00 @ Booksa

ODGOĐENO! Raspričavanje #2 2020

Large 2020 02 19 19.09.05
Utorak
10.03.2020.

Događanje je odgođeno jer je klub Booksa zatvoren od subote, 14.3. do daljnjega, ovisno o razvoju situacije vezano uz virus COVID-19, a sukladno preporukama Stožera civilne zaštite.

Evo, tu je sve što trebate znati o Raspričavanju!

U Booksi će se skupiti određeni broj osoba, nadamo se više od osam i manje od osamdeset, i podijeliti u timove u kojima će ih biti tri do pet. Otprilike šest minuta nakon šest sati poslijepodne (kod nas kasni početak svakog događanja i to je tradicija do koje jako držimo) Ivana Bodrožić će na mikrofon reći: „Dobra večer svima". Morat će Ivana pozdraviti još jednom jer nakon prvog pozdrava žamor neće dovoljno utihnuti. Potom će voditeljica Raspričavanja (misli se na Ivanu) pojasniti kako timovi imaju sljedeći zadatak: u roku od 45 minuta trebaju smisliti i zapisati priču, ili kakav sličan literarni uradak, u koji će uklopiti 3 zadana pojma, a pojmovi će biti što god već našoj dragoj voditeljici padne na pamet. Nakon što prođe 45 minuta predstavnik ili predstavnica svakog tima pročitat će priču svima ostalima, a Ivana će dati konstruktivne povratne informacije, postaviti koje pitanje, dati prijedlog… Nema natjecanja, nema nagrada, nema bodovanja, samo kreativa. Nakon kreative slijedi družijanac.

Za sudjelovanje na Raspričavanju ne morate se pripremati niti prijavljivati, samo dođite. Mi ćemo vam dati papir, a jako ćemo cijeniti ako ćete imati svoje kemijske olovke jer, kao što je Douglas Adams odavno točno zaključio, postoji poseban planet na kojem završe sve izgubljene kemijske i taj se planet širi zabrinjavajućom brzinom. Stoga, čuvajte naš širi okoliš i donesite kemijske. Zahvaljujemo!

Ako imate bilo kakvih pitanja, šibnite nam ih na booksa[at]booksa.hr.

Dođite, dajte mašti oduška, sudjelujte, bit će fora i vrijeme će proletjeti. Govorimo iz iskustva.

Vidimo se!

Raspričavanje

Što se dobije kada se spoji pričanje priča i pub kviz? Raspričavanje! Prikladno i za glasne društvenjake i tihe kreativce. U Raspričavanju sudjeluje nekoliko ekipa, a funkcionira ovako: voditeljica zada tri posve nepovezana i slučajna (je li ikad išta slučajno?) pojma, a timovi zajedničkim snagama i olovkama smišljaju priču koja mora sadržavati te pojmove. Priče se potom pročitaju i prokomentiraju, i svi budu sretni jer im je bilo super!  

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Large miki solus bup 2

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu