Sukladno važećim mjerama klub Booksa je zatvoren. / Due to COVID-19 Booksa is closed.
Close
Page arrow
13.09.2020. u 21:59 @ Booksa

Ferićeva radionica proze – prijavi se!

Large  mg 6694
Nedjelja
23.08.2020.

Ako pišete ili pokušavate pisati nešto prozno, a niste sigurni valja li to, je li vaš talent spreman izići na sunce i rado biste čuli drugo mišljenje, Booksina Radionica pisanja kratke priče baš je ono što vam treba. Ako vam k tome nije mrsko čuti konstruktivni komentar ili kritiku, a veseli vas i druženje s kreativcima sličnih nastojanja, čitajte dalje jer ova bi vam radionica mogla baš fino pasati.

Radionica će trajati dva i pol mjeseca, od kraja rujna do sredine studenog. U tom vremenskom razdoblju voditelj čvrstog pera i meke ruke Zoran Ferić s polaznicama i polaznicima sastaje se jednom tjedno, u večernjim satima. On će s vama dijeliti edukativne priče, savjete i trikove iz spisateljskog života i omogućiti da izbjegnete barem poneku početničku grešku. Na ovim se sastancima čitaju zadaće, međusobno se komentiraju, daje se podrška i ohrabrenje, smije se, jada, tješi.

Cijeli će proces kulminirati javnim događanjem na koji ćete pozvati mame, tate, bake i strine i pročitati svoje priče u klubu Booksa. Te će priče potom i biti objavljene na našem portalu u rubrici Zadaćnice.

Budući da je broj mjesta ograničen jer se ne može kvalitetno raditi s velikim brojem osoba, potrebno je poslati prijavu na adresu booksa@booksa.hr. Ona treba sadržavati vašu kratku biografiju i vlastiti prozni tekst ne duži od pet kartica. Prijave možete slati najkasnije do nedjelje, 13. rujna s naznakom "Za radionicu kreativnog pisanja".

Za sve ostale informacije, ili ako imate pitanja, javite nam se na istu e-mail adresu ili na 01/ 4616 124.

Hitro za tipkovnicu i prijavite se!

Možda će vas zanimati
Održati Tamagotchija na životu što duže
Homepage extra large photo 1545595271 908483fa6e50 02.11.2020.

Vidimo se sutra, Milenijalče

"Ponekad, kad se svi nađemo u istom gradu, zatvaramo se u stan i pokušavamo nadoknaditi vrijeme..."

Piše: Espi Tomičić

U fokusu
Homepage extra large girl reading 1890.jpg large 30.10.2020.

Di si bija kad se čitalo?

Razgovarali smo sa sedmero mladih kako bismo dobili bolji dojam o njihovim čitalačkim navikama i načinu na koji razmišljaju o knjigama te raznolikosti njihovih iskustava.

Piše: Ivana Perić

Podcast
Homepage extra large extra large podcast2 26.10.2020.

Booksin podcast: Utjecaji Elene Ferrante (drugi dio)

Drugi dio razgovora Nađe Bobičić i Maje Abadžije o Eleni Ferrante i njezinim utjecajima.

Piše: Booksa

Preporuke
Homepage 122529560 662506014690994 3470014853846898504 n 23.10.2020.

Velika priča, veliki roman

'Čovjek koji je volio pse' Leonarda Padure jedan je od najboljih povijesnih romana koji možete pronaći

Piše: F. B.

Radionica kreativnog pisanja proze

Ova je radionica dosad doživjela dvoznamenkasti broj izdanja, a Zoran Ferić vodi je od samog početka. Sad će ispasti da se hvalimo – i to će biti točno – ovo je bila jedna od prvih, ako ne i prva radionica kreativnog pisanja u Hrvatskoj. Održava se jednom godišnje i traje oko dva i pol, tri mjeseca. Poziv za sudjelovanje na radionici objavljuje se u jesenskim mjesecima. Polaznici i Ferić sastaju se jednom tjedno, srijedom u večernjim satima i rade na tekstovima, čitaju i komentiraju zadaće, bruse stil, karakterizaciju, vremenski slijed radnje, protočnost teksta, jezik. U periodu između sastanaka polaznici pišu zadaće, a po završetku radionice u Booksi se održi javno čitanje do visokog sjaja ispoliranih priča. Iste se ove priče i objave na portalu. Ima li to kakve koristi, pitate se vi. Pitajte neke od onih koji su završili radionicu i potom objavili knjigu, dvije, tri – Andriju Škaru, Kseniju Kušec, Krunu Čudinu, Marka Dejanovića, Nevena Vulića…

Sudjelujte u našim programima – virtualno!

S obzirom na specifičnu i nesigurnu situaciju u kojoj se nalazimo, do daljnjega se nažalost nećemo uživo družiti na programima u Booksi. Ali ako vam falimo bar upola koliko vi nama, već se osjećamo bolje.

A kako bismo skratili vrijeme do ponovnih cjelodnevnih druženja u klubu, zajedničkog komentiranja pročitanih knjiga u našoj „čitaonici“, diskusija na tribinama ili najobičnijeg ispijanja kava na klupici – svakako pogledajte koje smo vam „online“ aktivnosti pripremile.

Large 1.3.pratite programe ivan buvini%c4%87

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu