Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
10.06.2015. u 17:00 @ Booksa

Radionica poezije Dorte Jagić: finale!

Četvrtak
04.06.2015.

Rijetko se tko više selio po Booksi od ovogodišnje hrabre male gomilice koja je odlučila uz pomoć Dorte Jagić izbrusiti svoje pjesničke sposobnosti. Iz kluba u ured, iz ureda u čitaonicu, sa srijede na subotu, sa subote na subotu preko srijede, prvo u čitaonicu pa u ured... i tako u krug. 

Istina, razloga za bojazan nije bilo jer ih je cijelo vrijeme vodila postojana, i u pjesništvu i u pedagogiji sigurna ruka Dorte Jagić. Dva su se mjeseca tako kreativno družili, pisali vježbice, pisali zadaće, čitali pjesme, komentirali, dijelili dojmove...

Nije lako pisati poeziju, čak ni onu lošu. Javno kazivati vlastite stihove pred nepoznatim ljudima isto baš nije mačji kašalj. Stoga dođite i podržite ovu vrijednu petorku koja će s vama podijeliti plodove svog pjesničkog rada, a to su Maja Omerzu, Ivana Kovačić, Ksenia Čačić, Branimir Dropuljić i Katarina Brajdić.

Svi ste pozvani! 

Radionica kreativnog pisanja poezije

Dorta Jagić alfa je i omega ove radionice. Ima debelu fasciklu iz koje vadi svakojačke zanimljive i korisne vježbe kao mađioničar zeca iz šešira. Da biste mogli sudjelovati u ovom magičnom procesu, potrebno se prijaviti (poziv za prijave se objavljuje početkom ožujka) i potom pohoditi radionicu koja traje dva i pol mjeseca. Dorta i polaznici sastaju se jednom tjedno, obično srijedom ili subotom, prema dogovoru, a u međuvremenu polaznici rade na svojim pjesmama i zadaćama. Veliko finale radionice predstavlja javno čitanje pjesama u klubu Booksa i njihova objava na našem portalu. 

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu