Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
01.03.2020. u 22:59 @ Booksa

Dortina radionica poezije: prijave!

Nedjelja
16.02.2020.

Tako to ide s približavanjem mjeseca marta – poezija prokulja sa svih strana. Jednu od tih strana drži i Booksa s tzv. Dortinom radionicom. Nekako podrazumijevamo da je odmah jasno o čemu se radi jer koliko Dorti vi poznajete? Mi samo jednu. Dorta Jagić, dakle, mentorica je ove radionice pisanja poezije koja traje 10 tjedana, započet će sredinom ožujka i trajati do konca svibnja. Sastanci u sklopu radionice održavat će se jednom tjedno, ponedjeljkom od 17 do 19 sati, a u međuvremenu se pišu zadaće koje zada voditeljica. Osim što je vanserijska pjesnikinja, Dorta je i odlična pedagoginja i uvjerili smo se više puta kako iz ljudi može „izvući" ono što ni one/i sami ne znaju da imaju.

Stoga predlažemo da ne dvojite, iz ovih stopa se prijavite! Za prijavu na radionicu potrebno je poslati kratku biografiju (samo osnovne informacije) i tri pjesme, nevažno jesu li negdje objavljene ili ne. Rok za prijave je nedjelja, 1.3. do 23.59h, a prijave se šalju na adresu booksa[at]booksa.hr s naznakom „Prijava na radionicu poezije". S obzirom da je broj mjesta na radionici ograničen na najviše 10 osoba, a prijava uvijek bude više, Dorta će na temelju materijala koje ćete poslati zaključiti kome bi radionica mogla biti od najveće koristi.

Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno nam ih šibnite na booksa[at]booksa.hr ili nas nazovite na 01/ 4616 124.

Sretno!

Radionica kreativnog pisanja poezije

Dorta Jagić alfa je i omega ove radionice. Ima debelu fasciklu iz koje vadi svakojačke zanimljive i korisne vježbe kao mađioničar zeca iz šešira. Da biste mogli sudjelovati u ovom magičnom procesu, potrebno se prijaviti (poziv za prijave se objavljuje početkom ožujka) i potom pohoditi radionicu koja traje dva i pol mjeseca. Dorta i polaznici sastaju se jednom tjedno, obično srijedom ili subotom, prema dogovoru, a u međuvremenu polaznici rade na svojim pjesmama i zadaćama. Veliko finale radionice predstavlja javno čitanje pjesama u klubu Booksa i njihova objava na našem portalu. 

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu