Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija
11.03.2017. u 18:00 @ Booksa

Radionica umjetničke fotografije 'Drugi kadar': prezentacija radova polaznika

Large dsc 0984
Nedjelja
26.02.2017.

Pozvani ste da se pridružite završnoj prezentaciji radova treće generacije polaznika fotografske radionice DRUGI KADAR. Ove godine radionicu je upisalo devet polaznica i polaznika, a na završnom predstavljanju svoje radove prezentirat će Marta Haraminčić, Ante Klečina, Goran Novosel i Edita Sentić.

U svom završnom radu Marta Haraminčić tipološki se bavi bilježenjem promjena na pročeljima zgrada zagrebačkog kvarta u kojem živi. Ante Klečina posljednjih mjeseci snima  željezničke postaje malih mjesta u Hrvatskoj, koja se transformiraju u metaforu za širu društvenu priču. Goran Novosel koristi sam čin fotografiranja kao način uspostavljanja i propitivanja odnosa između dvoje ljudi, dok Edita Sentić snima odrastanje svog sina tinejdžera i time propituje separaciju djeteta od majke.

Radionicu vodi umjetnički fotograf i aktivist Davor Konjikušić.

foto: Edita Sentić

DRUGI KADAR - radionica umjetničke fotografije

Ovo je radionica u trajanju od tri mjeseca i održava se ponedjeljkom. Ima dva ciklusa: jesensko-zimski (studeni-siječanj) i proljetno-ljetni (travanj-lipanj). Radionica je sastavljena od teorijskih predavanja, prezentacije multimedijalnih materijala, čitateljskih grupa, terenske nastave i praktičnog rada na osobnom fotografskom projektu koji će na kraju programa biti javno prezentiran u Booksi. Posebna pažnja posvećuje se osnovnim fotografskim formama poput portreta, pejzaža i umjetničkog koncepta, ali i fotografskim tehnikama i njihovoj uporabi. Namjera je da polaznici kroz radionicu razviju osobni kritički pristup, te stvore osnovu za nastavak samostalnog rada i učenja.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom1 i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Large miki solus bup 2

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu