Page arrow
03.07.2015. u 18:00 @ Booksa

DRUGI KADAR ​- završna prezentacija fotografskih projekata​ polaznika radionice

Large 11
Srijeda
24.06.2015.

Petra Dinjaški se u završnom radu bavi svojom obitelji u kojoj preispituje međusobne unaprijed zadane uloge i pozicije. Inia Herenčić unutar jedne zagrebačke bolnice fotografira lift u kojem kroz fotografiju pokazuje odnose između posjetitelja, bolesnika i medicinskog osoblja. Ivana Jagušić u svom završnom radu snima prostor uz rijeku Savu između dva zagrebačka mosta. Vedran Matica na dramatičan, ali istovremeno i duhovit način snima usamljena stabla kojima daje svojevrsni atribut živih bića. U svom drugom projektu Vedran kroz portret analizira pitanje tragova na ljudskom portretu prije i poslije javnih nastupa. Maja Medenjak u svoja dva projekta kroz fotografiju obrađuje temu zrcaljenja između parova, a kroz pejzaž prostor svoga djetinjstva i nekadašnjeg ljetnog odmarališta Šoderica. Maja Jakuš Mejarec uspješno radi autoportrete u kojima se jasno vidi njen plesački pokret povezan s unutarnjim stanjem i prostorom u kojem se nalazi. Petar Vukičević kombinira video medij i fotografske sličice portretirajući život jednog mladog čovjeka iz okolice Splita. Marija Vurušić kroz priču svoje prijateljice koja postaje majka propituje poziciju suvremene mlade žene. Krešimir Šibalić ispituje prostor nekadašnjeg Gredelja povezujući priču i sa svojom osobnom poviješću kao radnika u ovom nekadašnjem industrijskom gigantu.  

Tu je i Facebook događanje i FB profil Drugog kadra.

Svi ste pozvani!

foto: Ivana Jagušić

DRUGI KADAR - radionica umjetničke fotografije

Ovo je radionica u trajanju od tri mjeseca i održava se ponedjeljkom. Ima dva ciklusa: jesensko-zimski (studeni-siječanj) i proljetno-ljetni (travanj-lipanj). Radionica je sastavljena od teorijskih predavanja, prezentacije multimedijalnih materijala, čitateljskih grupa, terenske nastave i praktičnog rada na osobnom fotografskom projektu koji će na kraju programa biti javno prezentiran u Booksi. Posebna pažnja posvećuje se osnovnim fotografskim formama poput portreta, pejzaža i umjetničkog koncepta, ali i fotografskim tehnikama i njihovoj uporabi. Namjera je da polaznici kroz radionicu razviju osobni kritički pristup, te stvore osnovu za nastavak samostalnog rada i učenja.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu