Sukladno važećim mjerama klub Booksa je zatvoren. / Due to COVID-19 Booksa is closed.
Close
Page arrow
07.10.2020. u 21:59 @ Booksa

DRUGI KADAR: šaljite prijave!

Large dklogo3
Utorak
22.09.2020.

Škola umjetničke fotografije DRUGI KADAR upisuje novu generaciju polaznica i polaznika!

Škola je namijenjena svima koje zanima kako kroz medij fotografije razviti i predstaviti svoj autorski koncept, a sastavljena je od teorijskih predavanja, prezentacije multimedijalnih materijala, čitalačkih grupa, gostujućih predavanja fotografa i suvremenih umjetnika, vikend radionice i praktičnog rada na osobnom fotografskom projektu koji će na kraju programa biti javno prezentiran.

Tijekom trajanja ovog edukativnog programa posebna pažnja posvećena je osnovnim fotografskim formama portretu i pejzažu, koji se potom transformiraju u završni fotografski projekt koji se javno prezentira. Tijekom trajanja fotografske škole svi polaznici razvijaju vlastiti projekt i stvaraju osnovu za nastavak samostalnog rada i daljnjeg razvoja u mediju fotografije. Usvajanjem novih teorijskih i praktičnih znanja, razumijevanjem recentnih fotografskih trendova, te kroz praktičan i dinamičan rad na fotografskom projektu, podupire se razvoj kreativnog potencijala i senzibiliteta svakog polaznika.

Voditeljice škole su povjesničarka umjetnosti i kustosica Jelena Pašić i filmologinja i fotografkinja Nika Petković, a mentor ovogodišnjeg završnog fotografskog rada je fotograf Marko Ercegović. Kroz tri mjeseca trajanja škole gostujuća predavanja će također održati fotografi Denis Butorac, Boris CvjetanovićLuka Kedžo i Davor Konjikušić, dok će vikend radionicu voditi fotografkinja Petra Mrša.

Program je namijenjen svima onima koji imaju osnovna tehnička predznanja o fotografiji, kao i svima onima koji se pripremaju za ulazak u svijet umjetničke fotografije.

Za prijavu je potrebno poslati kratku biografijufotografski portfolio (do 20 fotografija, 1500 px po dužoj stranici) i motivacijsko pismo ne duže od 150 riječi u kojem treba navesti i vlastita očekivanja od radionice. Prijave se šalju na adresu drugikadar@gmail.com najkasnije do 7. 10. 2020. Broj polaznika je ograničen, a cijena radionice za sva tri mjeseca iznosi 1.600 kuna i može se platiti u dvije rate. Sva dodatna pitanja u vezi radionice možete dobiti na telefon 098 986 78 44 ili na e-mail adresu drugikadar@gmail.com.

Fotografska škola u trajanju od tri mjeseca održavat će se ponedjeljkom od 12. 10. 2020. godine od 18 do 21 sati u Booksi. Pri održavanju radionice poštivat će se sve epidemiološke mjere, a ukoliko bude potrebno, predavanja će se odvijati u online formatu.

Školu umjetničke fotografije Drugi kadar organizira KOLEKTOR - Centar za vizualne umjetnosti iz Zagreba.

 

Možda će vas zanimati
Održati Tamagotchija na životu što duže
Homepage extra large photo 1545595271 908483fa6e50 02.11.2020.

Vidimo se sutra, Milenijalče

"Ponekad, kad se svi nađemo u istom gradu, zatvaramo se u stan i pokušavamo nadoknaditi vrijeme..."

Piše: Espi Tomičić

U fokusu
Homepage extra large girl reading 1890.jpg large 30.10.2020.

Di si bija kad se čitalo?

Razgovarali smo sa sedmero mladih kako bismo dobili bolji dojam o njihovim čitalačkim navikama i načinu na koji razmišljaju o knjigama te raznolikosti njihovih iskustava.

Piše: Ivana Perić

Podcast
Homepage extra large extra large podcast2 26.10.2020.

Booksin podcast: Utjecaji Elene Ferrante (drugi dio)

Drugi dio razgovora Nađe Bobičić i Maje Abadžije o Eleni Ferrante i njezinim utjecajima.

Piše: Booksa

Preporuke
Homepage 122529560 662506014690994 3470014853846898504 n 23.10.2020.

Velika priča, veliki roman

'Čovjek koji je volio pse' Leonarda Padure jedan je od najboljih povijesnih romana koji možete pronaći

Piše: F. B.

DRUGI KADAR - radionica umjetničke fotografije

Ovo je radionica u trajanju od tri mjeseca i održava se ponedjeljkom. Ima dva ciklusa: jesensko-zimski (studeni-siječanj) i proljetno-ljetni (travanj-lipanj). Radionica je sastavljena od teorijskih predavanja, prezentacije multimedijalnih materijala, čitateljskih grupa, terenske nastave i praktičnog rada na osobnom fotografskom projektu koji će na kraju programa biti javno prezentiran u Booksi. Posebna pažnja posvećuje se osnovnim fotografskim formama poput portreta, pejzaža i umjetničkog koncepta, ali i fotografskim tehnikama i njihovoj uporabi. Namjera je da polaznici kroz radionicu razviju osobni kritički pristup, te stvore osnovu za nastavak samostalnog rada i učenja.

Sudjelujte u našim programima – virtualno!

S obzirom na specifičnu i nesigurnu situaciju u kojoj se nalazimo, do daljnjega se nažalost nećemo uživo družiti na programima u Booksi. Ali ako vam falimo bar upola koliko vi nama, već se osjećamo bolje.

A kako bismo skratili vrijeme do ponovnih cjelodnevnih druženja u klubu, zajedničkog komentiranja pročitanih knjiga u našoj „čitaonici“, diskusija na tribinama ili najobičnijeg ispijanja kava na klupici – svakako pogledajte koje smo vam „online“ aktivnosti pripremile.

Large 1.3.pratite programe ivan buvini%c4%87

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu