Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3
09.03.2018. u 18:00 @ Booksa

DRUGI KADAR: prezentacija radova

Large ines jurisic ispovjedna zabluda
Nedjelja
04.03.2018.

Radionica umjetničke fotografije Drugi kadar po četvrti put organizira predstavljanje radova svojih polaznika i polaznica koji su nastali tijekom četveromjesečne radionice u kojima se kroz medija suvremene fotografije propituju teme poput završetka ljubavi, nestajanja prostora djetinjstva, odnosa prema tijelu, civilizaciji u čijem centru je turistički resort i crne ekološke točke. Na završnoj javnoj prezentaciji predstavit će se slijedeći autori: Emita Blagdan, Samir Cerić Kovačević, Ines Jurišić, Stipe Mlikotić i Ivan Tolić. U trajanju od deset minuta svaki od autora predstavit će autorske serije nastale tijekom trajanja radionice, nakon čega će biti ostavljen prostor za pitanja iz publike.

Emita Blagdan radi seriju portreta i snima nepoznatu gospođu koju je godinama susretala na zagrebačkim ulicama. Samir Cerić Kovačević kroz akt propituje pitanje fizičkog i psihičkog identiteta. Ines Jurišić radi seriju autoportreta nakon završetka ljubavne veze vješto, gotovo pa filmski, režirajući svoja unutarnja stanja. Stipe Mlikotić kroz pejzaž na prostoru nekadašnje tvornice Dalmacija propituje ostatke civilizacije koja se nalazi između dimnjaka i jedriličarskih jarbola. Ivan Tolić predstavlja čak dvije serije u kojima prikazuje dematerijalizaciju djedovog stana, te fotografira mjesta koja je Vlada RH proglasila ekološkim crnim točkama.

DRUGI KADAR je radionica umjetničke fotografije osnovana 2014. godine, koja se od tada svake godine u trajanju od četiri mjeseca realizira u suradnji s književnim klubom Booksa. Radionicu realizira Centar za vizualne umjetnosti - KOLEKTOR, voditelj radionice je mag. art. Davor Konjikušić. Medijski pokrovitelj projekta je VIZKULTURA.

foto: Ines Jurišić

 

DRUGI KADAR - radionica umjetničke fotografije

Ovo je radionica u trajanju od tri mjeseca i održava se ponedjeljkom. Ima dva ciklusa: jesensko-zimski (studeni-siječanj) i proljetno-ljetni (travanj-lipanj). Radionica je sastavljena od teorijskih predavanja, prezentacije multimedijalnih materijala, čitateljskih grupa, terenske nastave i praktičnog rada na osobnom fotografskom projektu koji će na kraju programa biti javno prezentiran u Booksi. Posebna pažnja posvećuje se osnovnim fotografskim formama poput portreta, pejzaža i umjetničkog koncepta, ali i fotografskim tehnikama i njihovoj uporabi. Namjera je da polaznici kroz radionicu razviju osobni kritički pristup, te stvore osnovu za nastavak samostalnog rada i učenja.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom1 i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Large miki solus bup 2

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu