Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija
27.04.2022. u 20:00 @ Booksa

DRUGI KADAR: Predstavljanje radova polaznika radionice

Large sara grguric  zauvijek Fotografija: Sara Grgurić, iz serije 'Zauvijek'.
Ponedjeljak
28.03.2022.

I ove godine predstavit će se radovi polaznika radionice DRUGI KADAR.

Ovoga puta svoje će radove predstaviti slijedeći autori/ce: Sarah Baron Brljević, Juraj Matej Čurdo, Katarina Grgić, Sara Grgurić, Tonka Lokas i Luce Storić

Mentori ovogodišnje škole su fotografi Denis Butorac i Ivan Gundić.

Školu umjetničke fotografije DRUGI KADAR organizira Kolektor - Centar za vizualne umjetnosti u suradnji s Booksom, a vode ju povjesničarka umjetnosti Jelena Pašić i filmologinja Nika Petković

Više o DRUGOM KADRU na linku.

DRUGI KADAR - radionica umjetničke fotografije

Ovo je radionica u trajanju od tri mjeseca i održava se ponedjeljkom. Ima dva ciklusa: jesensko-zimski (studeni-siječanj) i proljetno-ljetni (travanj-lipanj). Radionica je sastavljena od teorijskih predavanja, prezentacije multimedijalnih materijala, čitateljskih grupa, terenske nastave i praktičnog rada na osobnom fotografskom projektu koji će na kraju programa biti javno prezentiran u Booksi. Posebna pažnja posvećuje se osnovnim fotografskim formama poput portreta, pejzaža i umjetničkog koncepta, ali i fotografskim tehnikama i njihovoj uporabi. Namjera je da polaznici kroz radionicu razviju osobni kritički pristup, te stvore osnovu za nastavak samostalnog rada i učenja.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom1 i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Large miki solus bup 2

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu