Sukladno važećim mjerama klub Booksa je zatvoren. / Due to COVID-19 Booksa is closed.
Close
Page arrow
24.05.2020. u 22:00 @ Booksa

DRUGI KADAR: predstavljanje radova

Large drugi kadar skola umjetnicke fotografije 2019
Nedjelja
17.05.2020.

Umjesto promocije koja je bila zakazana za 17. travnja, škola umjetničke fotografije Drugi kadar radove svojih polaznica i polaznika predstavit će u online verziji.

Na Booksinom Facebooku, počevši od 25. svibnja, vidjet ćete radove Sare Pukanić, Staše Popadić, Nataše Tvrdinić, Boruta Planinca, Antonije Bačić i Vanje Vašćarca, a potom će biti objedinjeni i ovdje. Mentor ovogodišnje škole je Luka Kedžo.

Ovo je tek kratka verzija promocije publikacije koja tek slijedi - u njoj ćete više saznati o autoricama i autorima, njihovim fotografijama i samoj fotografskoj školi. Radujemo se offline promociji i druženju s kadrom Drugog kadra, stay tuned!

***

Drugi kadar fotografska je škola sastavljena od teorijskih predavanja, prezentacije multimedijalnih materijala, čitalačkih grupa, terenske nastave i praktičnog rada na osobnom fotografskom projektu koji se na kraju programa javno prezentira. Polaznici radionice prolaze kroz povijest i razvoj fotografije, suvremene fotografske prakse i praktičan rad, kako bi fotografiju usvojili kao sredstvo svog umjetničkog izražavanja.

Voditeljice škole su Jelena Pašić, povjesničarka umjetnosti i kustosica, i Nika Petković, filmologinja i fotografkinja. Program Drugog kadra podržava Ministarstvo kulture RH.

 

Možda će vas zanimati
Održati Tamagotchija na životu što duže
Homepage extra large photo 1545595271 908483fa6e50 02.11.2020.

Vidimo se sutra, Milenijalče

"Ponekad, kad se svi nađemo u istom gradu, zatvaramo se u stan i pokušavamo nadoknaditi vrijeme..."

Piše: Espi Tomičić

U fokusu
Homepage extra large girl reading 1890.jpg large 30.10.2020.

Di si bija kad se čitalo?

Razgovarali smo sa sedmero mladih kako bismo dobili bolji dojam o njihovim čitalačkim navikama i načinu na koji razmišljaju o knjigama te raznolikosti njihovih iskustava.

Piše: Ivana Perić

Podcast
Homepage extra large extra large podcast2 26.10.2020.

Booksin podcast: Utjecaji Elene Ferrante (drugi dio)

Drugi dio razgovora Nađe Bobičić i Maje Abadžije o Eleni Ferrante i njezinim utjecajima.

Piše: Booksa

Preporuke
Homepage 122529560 662506014690994 3470014853846898504 n 23.10.2020.

Velika priča, veliki roman

'Čovjek koji je volio pse' Leonarda Padure jedan je od najboljih povijesnih romana koji možete pronaći

Piše: F. B.

DRUGI KADAR - radionica umjetničke fotografije

Ovo je radionica u trajanju od tri mjeseca i održava se ponedjeljkom. Ima dva ciklusa: jesensko-zimski (studeni-siječanj) i proljetno-ljetni (travanj-lipanj). Radionica je sastavljena od teorijskih predavanja, prezentacije multimedijalnih materijala, čitateljskih grupa, terenske nastave i praktičnog rada na osobnom fotografskom projektu koji će na kraju programa biti javno prezentiran u Booksi. Posebna pažnja posvećuje se osnovnim fotografskim formama poput portreta, pejzaža i umjetničkog koncepta, ali i fotografskim tehnikama i njihovoj uporabi. Namjera je da polaznici kroz radionicu razviju osobni kritički pristup, te stvore osnovu za nastavak samostalnog rada i učenja.

Sudjelujte u našim programima – virtualno!

S obzirom na specifičnu i nesigurnu situaciju u kojoj se nalazimo, do daljnjega se nažalost nećemo uživo družiti na programima u Booksi. Ali ako vam falimo bar upola koliko vi nama, već se osjećamo bolje.

A kako bismo skratili vrijeme do ponovnih cjelodnevnih druženja u klubu, zajedničkog komentiranja pročitanih knjiga u našoj „čitaonici“, diskusija na tribinama ili najobičnijeg ispijanja kava na klupici – svakako pogledajte koje smo vam „online“ aktivnosti pripremile.

Large 1.3.pratite programe ivan buvini%c4%87

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu