Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija
24.05.2020. u 22:00 @ Booksa

DRUGI KADAR: predstavljanje radova

Large drugi kadar skola umjetnicke fotografije 2019
Nedjelja
17.05.2020.

Umjesto promocije koja je bila zakazana za 17. travnja, škola umjetničke fotografije Drugi kadar radove svojih polaznica i polaznika predstavit će u online verziji.

Na Booksinom Facebooku, počevši od 25. svibnja, vidjet ćete radove Sare Pukanić, Staše Popadić, Nataše Tvrdinić, Boruta Planinca, Antonije Bačić i Vanje Vašćarca, a potom će biti objedinjeni i ovdje. Mentor ovogodišnje škole je Luka Kedžo.

Ovo je tek kratka verzija promocije publikacije koja tek slijedi - u njoj ćete više saznati o autoricama i autorima, njihovim fotografijama i samoj fotografskoj školi. Radujemo se offline promociji i druženju s kadrom Drugog kadra, stay tuned!

***

Drugi kadar fotografska je škola sastavljena od teorijskih predavanja, prezentacije multimedijalnih materijala, čitalačkih grupa, terenske nastave i praktičnog rada na osobnom fotografskom projektu koji se na kraju programa javno prezentira. Polaznici radionice prolaze kroz povijest i razvoj fotografije, suvremene fotografske prakse i praktičan rad, kako bi fotografiju usvojili kao sredstvo svog umjetničkog izražavanja.

Voditeljice škole su Jelena Pašić, povjesničarka umjetnosti i kustosica, i Nika Petković, filmologinja i fotografkinja. Program Drugog kadra podržava Ministarstvo kulture RH.

 

DRUGI KADAR - radionica umjetničke fotografije

Ovo je radionica u trajanju od tri mjeseca i održava se ponedjeljkom. Ima dva ciklusa: jesensko-zimski (studeni-siječanj) i proljetno-ljetni (travanj-lipanj). Radionica je sastavljena od teorijskih predavanja, prezentacije multimedijalnih materijala, čitateljskih grupa, terenske nastave i praktičnog rada na osobnom fotografskom projektu koji će na kraju programa biti javno prezentiran u Booksi. Posebna pažnja posvećuje se osnovnim fotografskim formama poput portreta, pejzaža i umjetničkog koncepta, ali i fotografskim tehnikama i njihovoj uporabi. Namjera je da polaznici kroz radionicu razviju osobni kritički pristup, te stvore osnovu za nastavak samostalnog rada i učenja.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Large miki solus bup 2

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu