Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija
04.03.2016. u 18:00 @ Booksa

DRUGI KADAR II: predstavljanje radova polaznika radionice

Large dscf2494
Četvrtak
25.02.2016.

Ove godine radionicu umjetničke fotografije DRUGI KADAR II upisalo je 11 fotografa i fotografkinja, a na završnoj večeri predstaviti će se radovi njih petoro. Svatko od njih imat će do deset minuta vremena da predstavi radove nastale tijekom trajanja radionice.

Kristina Đakulović u svom se radu bavi hodanjem, ali indirektno gradom Rijekom. Okretanjem perspektive stvara zanimljivu vizualnu kompoziciju u kojoj pokazuje tjeskobu najkišnijeg grada na Jadranu, ali nas pri tome ne lišava ni određenog mira i ljepote. Robert Knežević je svoju seriju započeo propitivanjem objekata koji su nekada bili u funkciji, poput napuštenog stana ili zatvorenog hotela, da bi se na kraju posvetio prostoru Zagrebačkog Velesajma donoseći nam fotografske pejzaže kakve do danas nismo imali prilike vidjeti. Marija Stupar se u svojem radu počela baviti polusrušenim zidom u Branimirovoj ulici, da bi svoje zanimanje kasnije proširila na uvijek aktualnu temu zagrebačke industrijske baštine. Katarina Zlatec predstavlja dva rada. U svom prvom radu bavi se svojom zajednicom cimera i nesigurnošću života u podstanarskom prostoru. U drugom radu bavi se plinskim stanicama u okolici Đurđevca, postrojenjima koja osim što pružaju radna mjesta ljudima u ovome kraju, od samog početka predstavljaju i opasnost za ljude i okoliš .Tomislav Žmara nam se predstavlja s dvije serije radova. U prvoj seriji nam pokazuje noćne zagrebačke pejzaže praznog grada kojeg pretvara u urbanu scenografiju, dok u drugom radu radu skener pretvara u foto aparat fotografirajući različite predmete.

Voditelj radionice je Davor Konjikušić, a kome treba, evo i Facebook događanja.

Svi ste pozvani/e!

foto: Robert Knežević

DRUGI KADAR - radionica umjetničke fotografije

Ovo je radionica u trajanju od tri mjeseca i održava se ponedjeljkom. Ima dva ciklusa: jesensko-zimski (studeni-siječanj) i proljetno-ljetni (travanj-lipanj). Radionica je sastavljena od teorijskih predavanja, prezentacije multimedijalnih materijala, čitateljskih grupa, terenske nastave i praktičnog rada na osobnom fotografskom projektu koji će na kraju programa biti javno prezentiran u Booksi. Posebna pažnja posvećuje se osnovnim fotografskim formama poput portreta, pejzaža i umjetničkog koncepta, ali i fotografskim tehnikama i njihovoj uporabi. Namjera je da polaznici kroz radionicu razviju osobni kritički pristup, te stvore osnovu za nastavak samostalnog rada i učenja.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Large miki solus bup 2

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu