Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3
04.04.2024. u 20:00 @ Booksa

Škrabica: Mate Ponjević

Large untitled design  28 Foto: Filip Kovačević
Subota
23.03.2024.

Mate Ponjević, svestrani zagrebački glazbenik počastit će nas akustičnom svirkom u Booksi.
Ponjević je već godinama plodan autor na zagrebačkoj glazbenoj sceni. Ako niste upoznati s njegovim posljednim autorskim solo projektom, sigurno ste slušali bendove u kojima je svirao: Fire in Cairo, Pitaj klince, Svemirko i JeboTon ansambl. U svojoj glazbi kombinira različite žarnove, a solo projektom napravio je dodatni žanrovski zaokret i privukao raznovrsnu publiku.

Mate je nedavno objavio novi singl Marijana, a čitavi album uskoro će biti dostupan u izdanju JeboTona kao savršeni začin proljeću koje nam je stiglo i ljetu koje vreba iza ugla.

Ako još niste slušali Matu, vrijeme je da vas uvede u svoj svijet.

Svi prije ili kasnije završe u Booksi.
#booksinih20

Ovaj koncert sufinancirao je HDS ZAMP (BTL natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja popularne glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za prazne medije u 2024. godini).

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Škrabica

Škrabica pruža publici jedan drugačiji pogled na glazbenike kao multitalentirane umjetnike, autorice i stvaraoce.

Glavna svrha ovog programa jest da osigura prostor za nastup te svu tehničku i promocijsku podršku kantautorima/cama koji po svom glazbenom izričaju i načinu rada pripadaju nezavisnoj glazbenoj sceni, a njihova glazba predstavlja otklon od dominantnih trendova. Program su pokrenuli prije 10 godina renomirani kantautori Ante Perković, Nina Romić i Luka Belani. Od 2012. do početka 2016. godine vodio ga je blues glazbenik Adam Semijalac (umjetničkog imena Bebe' Na Vole'), potom pisac i glazbeni kritičar Andrija Škare. Andriju su u vođenju naslijedile novinarke, glazbene entuzijastice Ivana Krešić i Valentina Sertić, a zatim je Škrabicu uređivao glazbeni urednik i povjesničar Matej Ivušić, a od njega je uređivanje preuzela Marija Krstanović. Sada Škrabicu uređuje Booksin tim uz veliku pomoć naših prijatelja, velikih glazebnih znalaca. Na njoj je sudjelovalo preko dvije stotine glazbenika, a vremenom se oko nje okupila zajednica nezavisnih glazbenika koji se međusobno podržavaju dolaskom na koncerte i pomaganjem u promociji nastupa.

Program je besplatan, a među publikom se skupljaju dobrovoljni prilozi kao novčana podrška za umjetnike pa od tud i ime programa: Škrabica. Od 2017. godine, svakog lipnja sjećamo se prerano otišlog umjetnika, glazbenika i pisca Ante Perkovića, Booksinog prijatelja i prvog urednika Škrabice te njegov život i stvaralaštvo slavimo na koncertu pod nazivom Škrabica za Antu.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu