Prema novim epidemiološkim mjerama klub Booksa poslužuje kavu za van svaki dan (osim ponedjeljka) od 11 do 17h. / You can order coffee to go every day (except Monday) from 11am to 5pm.
Close
Page arrow
Bek 728x90px 1Bek logo boja negativ 2 300x250
30.09.2020. u 16:00 @ Booksa

Tribina: Žedni grad - Drži li Manduševac vodu?

Large mandusevac sasa simpraga
Četvrtak
03.09.2020.

U okviru projekta Žedni grad Goethe-Instituta Kroatien i u suradnji s platformom 1POSTOZAGRAD u parku ispred Bookse održat će se tribina Drži li Manduševac vodu?.

Glavni zagrebački trg već je gotovo jedno stoljeće zakinut za punkt s besplatnom pitkom vodom što je njegov povijesni sadržaj i stvarna potreba grada danas. Tribina će problematizirati mogućnost sadržajne nadogradnje Manduševca s ciljem vraćanje stoljetne pitke funkcije najstarijoj zagrebačkoj česmi, koja se kroz povijest mijenjala, a s izuzetkom aktualnog rješenja uvijek služila za pijenje vode. Uz pitanje tehničkih i arhitektonskih mogućnosti samoga Manduševca te šireg oblikovanja Trga bana Jelačića, govoriti će se i općenito o elementima za konzumaciju besplatne pitke vode u Zagrebu kao komunalnom, javnozdravstvenom i civilizacijskom standard te važnom doprinosu u borbi protiv klimatskih promjena. 

Na tribini će sudjelovati Branko Silađin, arhitekt i jedan od autora sadašnjeg izgleda Trga bana Jelačića i samog Manduševca, Stjepan Felber, glavni urednik portala EkoVjesnik, Janko Večerina, liječnik, predsjednik Sindikata biciklista, Snješka Knežević, povjesničarka umjetnosti i stručnjakinja za povijest Zagreba, i David Kabalin, arhitekt i stručnjak za povijesne ambijente gradova.

Tribinu vodi Saša Šimpraga, voditelj inicijative za dostupnost besplatne pitke vode na Manduševcu, voditelj platforme 1POSTOZAGRAD i autor programa Žedni grad.

*** U slučaju lošeg vremena selimo u klub i zbog epidemioloških mjera primamo ograničen broj publike! ***

Događaj je osmišljen u sklopu projekta Booksino kulturno dvorište koji podržava Zaklada Kultura nova.


Fotografija: Saša Šimpraga

 

Možda će vas zanimati
Održati Tamagotchija na životu što duže
Homepage extra large photo 1545595271 908483fa6e50 02.11.2020.

Vidimo se sutra, Milenijalče

"Ponekad, kad se svi nađemo u istom gradu, zatvaramo se u stan i pokušavamo nadoknaditi vrijeme..."

Piše: Espi Tomičić

U fokusu
Homepage extra large girl reading 1890.jpg large 30.10.2020.

Di si bija kad se čitalo?

Razgovarali smo sa sedmero mladih kako bismo dobili bolji dojam o njihovim čitalačkim navikama i načinu na koji razmišljaju o knjigama te raznolikosti njihovih iskustava.

Piše: Ivana Perić

Podcast
Homepage extra large extra large podcast2 26.10.2020.

Booksin podcast: Utjecaji Elene Ferrante (drugi dio)

Drugi dio razgovora Nađe Bobičić i Maje Abadžije o Eleni Ferrante i njezinim utjecajima.

Piše: Booksa

Preporuke
Homepage 122529560 662506014690994 3470014853846898504 n 23.10.2020.

Velika priča, veliki roman

'Čovjek koji je volio pse' Leonarda Padure jedan je od najboljih povijesnih romana koji možete pronaći

Piše: F. B.

Ostali programi

Otkad je Booksa otvorila svoja vrata u siječnju 2004. godine u gostima su nam bile brojne organizacije, umjetnice, izvođači, održale su se stotine tribina, razgovora, okruglih stolova, diskusija, predstavljanja... Mnogo je ljudi koji rade vrlo zanimljive i kvalitetne stvari, ali nemaju svoj prostor gdje bi ih mogli predstaviti i tu na scenu upadamo mi. Možemo besplatno ustupiti prostor, tehniku kojom raspolažemo i pomoć u promociji događanja. No kako je upita jako, jako puno, ne možemo nikako udovoljiti svima, a ima li, ili nema slobodnih termina i kada, saznat ćete ako nam šibnete mail.

Sudjelujte u našim programima – virtualno!

S obzirom na specifičnu i nesigurnu situaciju u kojoj se nalazimo, do daljnjega se nažalost nećemo uživo družiti na programima u Booksi. Ali ako vam falimo bar upola koliko vi nama, već se osjećamo bolje.

A kako bismo skratili vrijeme do ponovnih cjelodnevnih druženja u klubu, zajedničkog komentiranja pročitanih knjiga u našoj „čitaonici“, diskusija na tribinama ili najobičnijeg ispijanja kava na klupici – svakako pogledajte koje smo vam „online“ aktivnosti pripremile.

Large 1.3.pratite programe ivan buvini%c4%87

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu