Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
27.06.2024. u 20:00 @ Booksa

Tribina Engaging Audiences, Expanding Circles

Petak
21.06.2024.

Tribina je organizirana u suradnji Bookse i Filozofskog fakulteta u Zagrebu, u okviru radionice The Political Novel through the Lens of Gender i projekta The Cartography of the Political Novel in Europe. Na tribini će sudjelovati glavna urednica portala Booksa.hr Ivana Dražić i književna kritičarka i voditeljica čitateljskih klubova Booksa Book Club i Booksa Book Club +, Anja Tomljenović, a razgovor će voditi Mirela Dakić, književna teoretičarka i voditeljica Feminističke čitaonice.
Razgovarat ćemo o feminizmu na regionalnoj književnoj sceni, aktualnom stanju domaće književne kritike, dinamici čitateljskih klubova i drugim važnim temama, a prigodno ćemo se osvrnuti i na Booksinih 20 godina književnosti na drugačiji način i najavljenu Reviju malih književnosti: Queer Balkan

Program radionice dostupan je na poveznici.

Pridružiti se možete i online na poveznici.

Svi prije ili kasnije završe u Booksi.
#booksinih20

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Ostali programi

Otkad je Booksa otvorila svoja vrata u siječnju 2004. godine u gostima su nam bile brojne organizacije, umjetnice, izvođači, održale su se stotine tribina, razgovora, okruglih stolova, diskusija, predstavljanja... Mnogo je ljudi koji rade vrlo zanimljive i kvalitetne stvari, ali nemaju svoj prostor gdje bi ih mogli predstaviti i tu na scenu upadamo mi. Možemo besplatno ustupiti prostor, tehniku kojom raspolažemo i pomoć u promociji događanja. No kako je upita jako, jako puno, ne možemo nikako udovoljiti svima, a ima li, ili nema slobodnih termina i kada, saznat ćete ako nam šibnete mail.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu