Booksina terasa otvorena je svakim danom (osim ponedjeljka) od 10 do 18h. / Booksa's terrace is open from 10am to 6pm.
Close
Page arrow
23.04.2021. u 12:00 @ Booksa

Svi za knjigu, knjiga za svakoga!

Large foto kyril rubinstein Foto: Kyril Rubenstein.
Četvrtak
15.04.2021.

Na Noć knjige dođite do parka ispred Bookse na akciju razmjene knjiga Svi za knjigu, knjiga za svakoga! opskrbiti se raznolikim štivom! Policama u klubu treba prozračivanje - ima tu najviše beletristike, hitova i klasika, pa i poezije, knjiga za djecu i stručnih knjiga. Najviše na hrvatskom, dosta na engleskom, a nađe se i još pokoji jezik, a sve ih na dan akcije iznosimo van, na terasu ispred Bookse.

Knjige s Booksinih polica bit će vam dostupne u petak, 23. travnja, od 12 do 21 sat uz predloženu donaciju od deset kuna po knjizi

Prilagodit ćemo se inzvanrednoj situaciji te, zbog poštivanja svih epidemioloških mjera i preporuka, akciju održati na malo drugačiji način - imat ćemo speed dating s knjigama! To znači da ćete stoliće s knjigama zateći na Booksinoj terasi, za njih ćete moći sjesti, i u 15 minuta odabrati što vam se sviđa.

Također, u isto vrijeme knjige će moći razgledavati 15 osoba - stoga ponesite sa sobom dobru volju i vedar duh, za slučaj da ćete morati malo sačekati u redu. Prostor s knjigama bit će obilježen i ograđen, a ako vam bilo kakva informacija ili pomoć zatreba, pri ruci će vam biti naše volonterke i volonteri. Naravno, nikud bez maske, pa tako ponesite i nju, te u svakom trenutku pazite na razmak!

Ova akcija svima je korisna - i vama koji više nemate mjesta za knjige u stanu, i vama koji svoje biblioteke još prikupljate, i vama koji imate prijatelja u izolaciji željnog čitanja. Najviše se tijekom akcije uznoje vrijedni volonteri koji nam uvijek hitro pomognu knjige sortirati, raznositi ih i paziti da svaka od njih nađe pravog udomitelja.
 
Dakle, obavezno navratite do parka ispred Bookse na speed dating i bacite oko na štivo koje se nudi, sigurno ćete naći nešto za sebe!

800x240

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske te Grad Zagreb.

Možda će vas zanimati
Održati Tamagotchija na životu što duže
Homepage extra large photo 1545595271 908483fa6e50 02.11.2020.

Vidimo se sutra, Milenijalče

"Ponekad, kad se svi nađemo u istom gradu, zatvaramo se u stan i pokušavamo nadoknaditi vrijeme..."

Piše: Espi Tomičić

U fokusu
Homepage extra large girl reading 1890.jpg large 30.10.2020.

Di si bija kad se čitalo?

Razgovarali smo sa sedmero mladih kako bismo dobili bolji dojam o njihovim čitalačkim navikama i načinu na koji razmišljaju o knjigama te raznolikosti njihovih iskustava.

Piše: Ivana Perić

Podcast
Homepage extra large extra large podcast2 26.10.2020.

Booksin podcast: Utjecaji Elene Ferrante (drugi dio)

Drugi dio razgovora Nađe Bobičić i Maje Abadžije o Eleni Ferrante i njezinim utjecajima.

Piše: Booksa

Preporuke
Homepage 122529560 662506014690994 3470014853846898504 n 23.10.2020.

Velika priča, veliki roman

'Čovjek koji je volio pse' Leonarda Padure jedan je od najboljih povijesnih romana koji možete pronaći

Piše: F. B.

Ostali programi

Otkad je Booksa otvorila svoja vrata u siječnju 2004. godine u gostima su nam bile brojne organizacije, umjetnice, izvođači, održale su se stotine tribina, razgovora, okruglih stolova, diskusija, predstavljanja... Mnogo je ljudi koji rade vrlo zanimljive i kvalitetne stvari, ali nemaju svoj prostor gdje bi ih mogli predstaviti i tu na scenu upadamo mi. Možemo besplatno ustupiti prostor, tehniku kojom raspolažemo i pomoć u promociji događanja. No kako je upita jako, jako puno, ne možemo nikako udovoljiti svima, a ima li, ili nema slobodnih termina i kada, saznat ćete ako nam šibnete mail.

Sudjelujte u našim programima – virtualno!

S obzirom na specifičnu i nesigurnu situaciju u kojoj se nalazimo, do daljnjega se nažalost nećemo uživo družiti na programima u Booksi. Ali ako vam falimo bar upola koliko vi nama, već se osjećamo bolje.

A kako bismo skratili vrijeme do ponovnih cjelodnevnih druženja u klubu, zajedničkog komentiranja pročitanih knjiga u našoj „čitaonici“, diskusija na tribinama ili najobičnijeg ispijanja kava na klupici – svakako pogledajte koje smo vam „online“ aktivnosti pripremile.

Large 1.3.pratite programe ivan buvini%c4%87

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu