Page arrow
Bek 728x90px 1Bek logo boja negativ 2 300x250
25.09.2021. u 18:00 @ Booksa

Razgovor o putopisnoj knjizi 'Republic of Venice'

Large ven
Srijeda
08.09.2021.

U parku ispred Bookse održat će se razgovor o putopisnoj knjizi Extinguished Countries: Republic of Venice.

U razgovoru će sudjelovati autor Giovanni Vale te prevoditeljica Ivana Pogačić.

Projekt Extinguished Countries zamišljen je kao prva serija putopisa po zemljama koje više ne postoje. Cilj je čitatelje povesti na put kroz prošlo vrijeme, u izgubljena kraljevstva, republike i carstva, u potrazi za običajima, specijalitetima, arhitekturom ili riječima koje dijelimo s našim bližim susjedima, ili pak onim daljim ali s kojima smo nekoć bili povezani.

Prva knjiga u seriji putopis je po Mletačkoj republici, tisućljetnoj državi koja je nestala 1797. godine. Knjiga je rezultat više od 400 intervjua s povjesničarima, lingvistima, brodograditeljima, vrhunskim kuharima ili jednostavno lokalcima koji su podijelili priče svojih regija i gradova, recepte, legende i tradicije iz tog doba koje raslojavaju bogato kulturno nasljeđe koje dijeli sedam zemalja koje su nekoć bile dio Mletačke republike (Italija, Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, Albanija, Grčka i Cipar) uz mnoštvo fotografija te mapa i ilustracija. Namjera autora jest odvesti čitatelja u originalnu avanturu koja će mu omogućiti da bolje razumije suvremene države i identitete.

Knjiga je objavljena na talijanskom i na engleskom jeziku.

Giovanni Vale talijanski je novinar i dopisnik iz Zagreba za talijanske i francuske medije te suradnik na nekoliko turističkih vodiča po Italiji i regiji za europske izdavačke kuće. Ivana Pogačić prevoditeljica je za engleski i francuski jezik te suradnica na projektu Extinguished Countries.

Facebook event je na linku.

Događaj će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka.

***

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

g

Ostali programi

Otkad je Booksa otvorila svoja vrata u siječnju 2004. godine u gostima su nam bile brojne organizacije, umjetnice, izvođači, održale su se stotine tribina, razgovora, okruglih stolova, diskusija, predstavljanja... Mnogo je ljudi koji rade vrlo zanimljive i kvalitetne stvari, ali nemaju svoj prostor gdje bi ih mogli predstaviti i tu na scenu upadamo mi. Možemo besplatno ustupiti prostor, tehniku kojom raspolažemo i pomoć u promociji događanja. No kako je upita jako, jako puno, ne možemo nikako udovoljiti svima, a ima li, ili nema slobodnih termina i kada, saznat ćete ako nam šibnete mail.

I dalje se družimo u parku!

Zagrebačkom Martićevom i dalje - kroz rujan i listopad - glasno odzvanjaju književnost i kultura: nastavljamo druženja na Booksinim programima u parku!

Istina jest da je Booksa odavno svoje programe pogurala van jer druženja u parku ipak su nešto posebno. U tih nekoliko tjedana programa usmjeravamo se na raznolikost, solidarnost i otvorenost u našem malom, ali beskrajno dragom i šarmantnom kvartu. Nakon dugog perioda zatvorenosti, izolacije, zazora od druženja i sveopće krize i nesigurnosti, još radosnije ugošćavamo prijatelje daleke i bliže, susjede i strance, festivale nove i stare, sve pod brezama i još bliže kvartu – dođite se zabaviti, educirati i družiti se!

Large ninaromicbooksa 25jun21 pibernik 34

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu