Booksina terasa otvorena je svakim danom (osim ponedjeljka) od 10 do 21h, nedjeljom od 10 do 18h. / Booksa's terrace is open every day except Monday from 10am to 9pm; Sunday from 10am to 6pm.
Close
Page arrow
08.05.2021. u 18:00 @ Booksa

Razgovor o knjizi 'La Molnar' Dalibora Talajića

Large la molnar Ljiljana Molnar-Talajić, s naslovnice knjige.
Četvrtak
29.04.2021.

U suradnji s izdavačkom kućom Beletra u parku ispred Bookse održat će se razgovor o knjizi La Molnar: priča o Ljiljani Molnar-Talajić

O knjizi će govoriti te predstaviti priču o opernoj divi Ljiljani Molnar-Talajić autor Dalibor Talajić, urednica i glazbena kritičarka Jagoda Martinčević, te recenzenti Seadeta Midžić i Enes Kišević. Moderatorica razgovora je Sandra Pocrnić Mlakar.

Od rođenja u Bosanskom Brodu, preko školovanja i prvih uloga u Sarajevskom narodnom pozorištu, do nagrade za Cio Cio San u Japanu, audicije pred Zubinom Mehtom i glavnih uloga u Metropolitanu, Scali, Covent Gardenu, Bečkoj državnoj operi i Veroni... Knjiga La Molnar - Priča o Ljiljani Molnar-Talajić prikazuje veliku opernu umjetnicu s blistavom svjetskom karijerom kao osebujnu osobu koja je osvajala glasom, šarmom i duhovitošću.

Knjiga je objavljena uz potporu Grada Zagreba, a ilustrirana je fotografijama iz albuma obitelji Talajić i velikih kazališnih kuća. Prilog knjige je kartica Croatia Recordsa za pristup linku s opernim arijama objavljenim na dvostrukom CD-u Veliki hrvatski interpreti – Ljiljana Molnar-Talajić.

Facebook događaj je na linku.

Događaj će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka.

***

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske te Grad Zagreb.

Možda će vas zanimati
Održati Tamagotchija na životu što duže
Homepage extra large photo 1545595271 908483fa6e50 02.11.2020.

Vidimo se sutra, Milenijalče

"Ponekad, kad se svi nađemo u istom gradu, zatvaramo se u stan i pokušavamo nadoknaditi vrijeme..."

Piše: Espi Tomičić

U fokusu
Homepage extra large girl reading 1890.jpg large 30.10.2020.

Di si bija kad se čitalo?

Razgovarali smo sa sedmero mladih kako bismo dobili bolji dojam o njihovim čitalačkim navikama i načinu na koji razmišljaju o knjigama te raznolikosti njihovih iskustava.

Piše: Ivana Perić

Podcast
Homepage extra large extra large podcast2 26.10.2020.

Booksin podcast: Utjecaji Elene Ferrante (drugi dio)

Drugi dio razgovora Nađe Bobičić i Maje Abadžije o Eleni Ferrante i njezinim utjecajima.

Piše: Booksa

Preporuke
Homepage 122529560 662506014690994 3470014853846898504 n 23.10.2020.

Velika priča, veliki roman

'Čovjek koji je volio pse' Leonarda Padure jedan je od najboljih povijesnih romana koji možete pronaći

Piše: F. B.

Ostali programi

Otkad je Booksa otvorila svoja vrata u siječnju 2004. godine u gostima su nam bile brojne organizacije, umjetnice, izvođači, održale su se stotine tribina, razgovora, okruglih stolova, diskusija, predstavljanja... Mnogo je ljudi koji rade vrlo zanimljive i kvalitetne stvari, ali nemaju svoj prostor gdje bi ih mogli predstaviti i tu na scenu upadamo mi. Možemo besplatno ustupiti prostor, tehniku kojom raspolažemo i pomoć u promociji događanja. No kako je upita jako, jako puno, ne možemo nikako udovoljiti svima, a ima li, ili nema slobodnih termina i kada, saznat ćete ako nam šibnete mail.

Booksa u parku!

Zagrebačkom Martićevom opet glasno odzvanjaju književnost i kultura – stigla nam je Booksa u parku 2021!

Istina jest da je Booksa odavno svoje programe pogurala van, no Booksa u parku ipak je nešto posebno. U tih nekoliko tjedana programa usmjeravamo se na raznolikost, solidarnost i otvorenost u našem malom, ali beskrajno dragom i šarmantnom kvartu. Nakon dugog perioda zatvorenosti, izolacije, zazora od druženja i sveopće krize i nesigurnosti, još radosnije ugošćavamo prijatelje daleke i bliže, susjede i strance, festivale nove i stare, sve pod brezama i još bliže kvartu – dođite se zabaviti, educirati i družiti se!

Large 1.6.   18.7.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu