Page arrow
27.10.2023. u 18:00 @ Booksa

Predstavljanje zbirke priča "Ovdje ničeg nema" Ivana Katičića

Large ivan katicic
Petak
20.10.2023.

Zbirku priča Ovdje ničeg nema Ivana Katičića uz samog autora predstavit će književni kritičar i teoretičar Tin Lemac, a moderirat će Mateja Pavlic.

U Katičićevim nas kratkim pričama dočekuju mjesta na kojima “sunce ni ljeti nije dobrodošlo”, ili pak sparušena trava, kostolomni kamenjar i opake jame, u planinskim vrletima i u srcima. Škrgutanje zubima, pogledi poput bičeva, kameni šiljci spremni razbiti glavu i lanci koji uistinu mlate djecu. Deformirana, defektna, životom izgrizena, uznojena i smrdljiva tijela. Raznovrsni smradovi, doslovni i metaforički. Sebičnost, zadrtost i škrtost. Skučeni vidici i još tješnje duše. Bogat spektar mentalnih iščašenja. Bol i jal. Samoća kao neprolazna konstanta, gdje god da ste, daleko od drugih bića, na stadionu, u roditeljskom okruženju ili u bračnom paru. (…) 
/iz pogovora Marinka Koščeca/ 

Ivan Katičić (Split, 1990), magistrirao ekonomiju u Zagrebu. Živi i radi u Omišu.
Osvajao je brojne nagrade na književnim natječajima, između ostaloga 2016. godine osvojio je Nagradu Albatros Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica za najbolji neobjavljeni rukopis zbirkom priča Pet metara bliže zvijezdama, koja je potom objavljena kao njegova debitantska knjiga.
 
Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Ostali programi

Otkad je Booksa otvorila svoja vrata u siječnju 2004. godine u gostima su nam bile brojne organizacije, umjetnice, izvođači, održale su se stotine tribina, razgovora, okruglih stolova, diskusija, predstavljanja... Mnogo je ljudi koji rade vrlo zanimljive i kvalitetne stvari, ali nemaju svoj prostor gdje bi ih mogli predstaviti i tu na scenu upadamo mi. Možemo besplatno ustupiti prostor, tehniku kojom raspolažemo i pomoć u promociji događanja. No kako je upita jako, jako puno, ne možemo nikako udovoljiti svima, a ima li, ili nema slobodnih termina i kada, saznat ćete ako nam šibnete mail.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu