Page arrow
26.01.2024. u 19:00 @ Booksa

Pjesnikinja petkom: Lidija Deduš i Paula Ćaćić

Large untitled design  8
Utorak
16.01.2024.

Nova sezona Pjesnikinje petkom donosi nove bitne i užarene književne teme i poetske glasove, a ovoga puta u fokusu su dva britka, humorna, izravna pjesnička glasa, Lidija Deduš i Paula Ćaćić.

S pjesnikinjama razgovaramo o izravnosti poezije, jednostavnosti izraza, mogućnostima poezije danas, pisanju o tijelu, pisanju o onome što se može nazvati osobnim, humoru i sarkazmu, mogućnostima da se mijenjaju i propituju postojeći književni formati. Lidija Deduš upravo je objavila knjigu poetsko-proznih zapisa ja se zovem lidija deduš (Fraktura, 2023), koju je teško smjestiti u neku žanrovsku kategoriju, a Paula Ćaćić objavila je zapaženu zbirku poezije Osobni pejsaž (Studio moderna, 2020). Uz razgovor, pjesnikinje će u dijalogu i čitati svoje stihove.

Razgovor s pjesnikinjama vodi spisateljica i urednica Monika Herceg.

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Ostali programi

Otkad je Booksa otvorila svoja vrata u siječnju 2004. godine u gostima su nam bile brojne organizacije, umjetnice, izvođači, održale su se stotine tribina, razgovora, okruglih stolova, diskusija, predstavljanja... Mnogo je ljudi koji rade vrlo zanimljive i kvalitetne stvari, ali nemaju svoj prostor gdje bi ih mogli predstaviti i tu na scenu upadamo mi. Možemo besplatno ustupiti prostor, tehniku kojom raspolažemo i pomoć u promociji događanja. No kako je upita jako, jako puno, ne možemo nikako udovoljiti svima, a ima li, ili nema slobodnih termina i kada, saznat ćete ako nam šibnete mail.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu