Page arrow
Bek 728x90px 1Bek logo boja negativ 2 300x250
21.09.2021. u 19:00 @ Booksa

Oaza Books u Booksi: Sanja Iveković, Nina Kurtela i Ana Kuzmanić

Large picture1
Utorak
14.09.2021.

U suradnji s Umjetničkom organizacijom Oaza u parku ispred Bookse održat će se razgovor o knjigama umjetnica Sanje Iveković, Nine Kurtele i Ane Kuzmanić.

U razgovoru će, uz autorice, sudjelovati dizajnerica i urednica Roberta Bratović (Oaza Books), te moderator Klaudio Štefančić.

Knjige su dio edicije izdanja aBook Umjetničke organizacije Oaza. Radi se o premijernom predstavljanju umjetničke knjige A Punch in the Eye umjetnice Sanje Iveković te predstavljanju knjiga 365 Routines umjetnice Nine Kurtele i Art Without Place umjetnice Ane Kuzmanić, izdane u protekloj godini. Oaza Books je ediciju knjiga umjetnika započela 2017. godine u suradnji s kustosom i kritičarom Klaudiom Štefančićem. Na razgovoru će biti riječi o knjizi kao umjetničkom mediju, ulozi dizajnera i kustosa u produkciji u suvremenom kontekstu kao i o pojedinačnim izdanjima, njihovoj oblikovnoj i sadržajnoj vrijednosti.

Oaza Books je nezavisna izdavačka inicijativa Umjetničke organizacije Oaza o suvremenoj umjetnosti i dizajnu nastala s idejom proizvodnje, promocije i distribucije publikacija koje pristupaju procesu rada i sadržaju kritički i interdisciplinarno te uspostavljaju dijalog između disciplina u kulturi i socijalno-političkih pitanja. Projekt je započet kao obaveza prema relevantnim temama.

Facebook event je na linku.

Događaj će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka.

***

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

g

 

Ostali programi

Otkad je Booksa otvorila svoja vrata u siječnju 2004. godine u gostima su nam bile brojne organizacije, umjetnice, izvođači, održale su se stotine tribina, razgovora, okruglih stolova, diskusija, predstavljanja... Mnogo je ljudi koji rade vrlo zanimljive i kvalitetne stvari, ali nemaju svoj prostor gdje bi ih mogli predstaviti i tu na scenu upadamo mi. Možemo besplatno ustupiti prostor, tehniku kojom raspolažemo i pomoć u promociji događanja. No kako je upita jako, jako puno, ne možemo nikako udovoljiti svima, a ima li, ili nema slobodnih termina i kada, saznat ćete ako nam šibnete mail.

I dalje se družimo u parku!

Zagrebačkom Martićevom i dalje - kroz rujan i listopad - glasno odzvanjaju književnost i kultura: nastavljamo druženja na Booksinim programima u parku!

Istina jest da je Booksa odavno svoje programe pogurala van jer druženja u parku ipak su nešto posebno. U tih nekoliko tjedana programa usmjeravamo se na raznolikost, solidarnost i otvorenost u našem malom, ali beskrajno dragom i šarmantnom kvartu. Nakon dugog perioda zatvorenosti, izolacije, zazora od druženja i sveopće krize i nesigurnosti, još radosnije ugošćavamo prijatelje daleke i bliže, susjede i strance, festivale nove i stare, sve pod brezama i još bliže kvartu – dođite se zabaviti, educirati i družiti se!

Large ninaromicbooksa 25jun21 pibernik 34

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu