Page arrow
19.05.2023. u 20:00 @ Booksa

O čemu govorimo kad govorimo o seksizmu: Maja na filmu

Large maja na filmu
Ponedjeljak
15.05.2023.

Nakon prve ovosezonske tribine pod nazivom Maja u crkvi Hrvatsko društvo pisaca najavljuje novi razgovor: Maja na filmu u kojem će sudjelovati glumica i redateljica Nina Violić, redateljica i producentica Dana Budisavljević te dramaturginja i redateljica Katarina Pejović.

 

Spisateljica Ivana Bodrožić razgovarat će s gošćama o položaju žena u filmskoj industriji i u kazališnoj umjetnosti, dotaknut će se tema od onih općenitih, reprezentacije rodnih stereotipa na filmu, položaja glumica vezano uz njihovu dob te ekonomsku ravnopravnost u odnosu na kolege. Pokušat će doznati kakva je situacija za žene na filmu i u kazalištu kada se nalaze ”iza kamere” kao redateljice, producentice, spisateljice; očekuje li se od njih bavljenje određenim temama kao što priliči patrijarhalnom društvu; kako je i je li #metoo pokret utjecao na promjenu paradigme glumica / redatelj. Je li tretman medija spram filmskih umjetnica drugačiji?

 

Tribinu uređuje i moderira spisateljica Ivana Bodrožić.

 

Dođite!

 

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske te Grad Zagreb.

Ostali programi

Otkad je Booksa otvorila svoja vrata u siječnju 2004. godine u gostima su nam bile brojne organizacije, umjetnice, izvođači, održale su se stotine tribina, razgovora, okruglih stolova, diskusija, predstavljanja... Mnogo je ljudi koji rade vrlo zanimljive i kvalitetne stvari, ali nemaju svoj prostor gdje bi ih mogli predstaviti i tu na scenu upadamo mi. Možemo besplatno ustupiti prostor, tehniku kojom raspolažemo i pomoć u promociji događanja. No kako je upita jako, jako puno, ne možemo nikako udovoljiti svima, a ima li, ili nema slobodnih termina i kada, saznat ćete ako nam šibnete mail.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu