Sukladno važećim mjerama klub Booksa je zatvoren. / Due to COVID-19 Booksa is closed.
Close
Page arrow
16.10.2020. u 16:00 @ Booksa

Nove generacije: pisanje za TV serije

Large dnevnik velikog perice
Utorak
06.10.2020.

U suradnji sa Savezom scenarista i pisaca izvedbenih djela u Booksi će se predstaviti tema pisanja scenarija za TV serije.

U razgovoru sudjeluju dramaturg i scenarist Počivali u miru i Ko te šiša Ivan Turković Krnjak, dramaturg i scenarist HBO-ove serije Uspjeh Marjan Alčevski te dramaturginja, scenaristica i urednica dramskog programa HRT-a Zinka Kiseljak, uz moderiranje dramaturginje Nine Gojić.

Mnogi se slažu da razlog velikog porasta kvalitete televizijskih sadržaja u posljednja dva desetljeća treba tražiti upravo u sve kvalitetnijim scenarijima za TV serije. Uzbudljive priče, kompleksni likovi, probijanje žanrovskih granica i serijalna struktura koja drži gledateljstvo prikovano uz ekrane neki su od razloga kojima se objašnjava činjenica da su upravo serije dovele do procvata televizijskog medija. Razgovor će približiti kako izgleda scenaristički proces u proizvodnji sadržaja za serije i kako se on odvija u domaćoj televizijskoj produkciji.

Razgovor je dio ciklusa Nove generacije nastalog u organizaciji strukovne udruge SPID - Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela i  Bookse o temama koje publici približavaju specifičnosti pisanja za izvedbeno i audiovizualno polje, a na kojima se ujedno predstavljaju mlađi članovi i članice SPID-a na početku svojih profesionalnih puteva.


Fotografija: sa snimanja serije Dnevnik velikog Perice

Možda će vas zanimati
Održati Tamagotchija na životu što duže
Homepage extra large photo 1545595271 908483fa6e50 02.11.2020.

Vidimo se sutra, Milenijalče

"Ponekad, kad se svi nađemo u istom gradu, zatvaramo se u stan i pokušavamo nadoknaditi vrijeme..."

Piše: Espi Tomičić

U fokusu
Homepage extra large girl reading 1890.jpg large 30.10.2020.

Di si bija kad se čitalo?

Razgovarali smo sa sedmero mladih kako bismo dobili bolji dojam o njihovim čitalačkim navikama i načinu na koji razmišljaju o knjigama te raznolikosti njihovih iskustava.

Piše: Ivana Perić

Podcast
Homepage extra large extra large podcast2 26.10.2020.

Booksin podcast: Utjecaji Elene Ferrante (drugi dio)

Drugi dio razgovora Nađe Bobičić i Maje Abadžije o Eleni Ferrante i njezinim utjecajima.

Piše: Booksa

Preporuke
Homepage 122529560 662506014690994 3470014853846898504 n 23.10.2020.

Velika priča, veliki roman

'Čovjek koji je volio pse' Leonarda Padure jedan je od najboljih povijesnih romana koji možete pronaći

Piše: F. B.

Ostali programi

Otkad je Booksa otvorila svoja vrata u siječnju 2004. godine u gostima su nam bile brojne organizacije, umjetnice, izvođači, održale su se stotine tribina, razgovora, okruglih stolova, diskusija, predstavljanja... Mnogo je ljudi koji rade vrlo zanimljive i kvalitetne stvari, ali nemaju svoj prostor gdje bi ih mogli predstaviti i tu na scenu upadamo mi. Možemo besplatno ustupiti prostor, tehniku kojom raspolažemo i pomoć u promociji događanja. No kako je upita jako, jako puno, ne možemo nikako udovoljiti svima, a ima li, ili nema slobodnih termina i kada, saznat ćete ako nam šibnete mail.

Sudjelujte u našim programima – virtualno!

S obzirom na specifičnu i nesigurnu situaciju u kojoj se nalazimo, do daljnjega se nažalost nećemo uživo družiti na programima u Booksi. Ali ako vam falimo bar upola koliko vi nama, već se osjećamo bolje.

A kako bismo skratili vrijeme do ponovnih cjelodnevnih druženja u klubu, zajedničkog komentiranja pročitanih knjiga u našoj „čitaonici“, diskusija na tribinama ili najobičnijeg ispijanja kava na klupici – svakako pogledajte koje smo vam „online“ aktivnosti pripremile.

Large 1.3.pratite programe ivan buvini%c4%87

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu