Page arrow
Bek 728x90px 1Bek logo boja negativ 2 300x250
15.10.2021. u 18:00 @ Booksa

Kultura na remontu: Pisati iz tuđeg

Large untitled design  10 Nuchylee, Canva.
Četvrtak
07.10.2021.

U suradnji s Hrvatskim društvom pisaca u parku ispred Bookse održat će druga u ciklusu tribina Kultura na remontu pod nazivom Pisati iz tuđeg.

Na tribini će Srđan Sandić, Dinko Telećan i Nives Curić, uz voditeljicu Ivanu Bodrožić, razgovarati o tome kako se i koliko dobro, autentično, može pisati o iskustvima koja nisu naša.

Ako se postavlja granica, ima li se u tom slučaju pravo samo na jedan književni lik, a ako se može pisati o svemu i iz svačije kože, kolika je odgovornost pisca i prevoditelja? Ta tema nije nova, ali je ponovo došla u interes javnosti kada se nedavno postavilo pitanje mogu li prevoditelji prevoditi autore koji nisu iste boje kože, istog roda, klasnog iskustva.

Događaj će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka. U slučaju vremenskih neprilika prebacit će se u klub, uz ograničen broj publike. 

***

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

g

 

 

Ostali programi

Otkad je Booksa otvorila svoja vrata u siječnju 2004. godine u gostima su nam bile brojne organizacije, umjetnice, izvođači, održale su se stotine tribina, razgovora, okruglih stolova, diskusija, predstavljanja... Mnogo je ljudi koji rade vrlo zanimljive i kvalitetne stvari, ali nemaju svoj prostor gdje bi ih mogli predstaviti i tu na scenu upadamo mi. Možemo besplatno ustupiti prostor, tehniku kojom raspolažemo i pomoć u promociji događanja. No kako je upita jako, jako puno, ne možemo nikako udovoljiti svima, a ima li, ili nema slobodnih termina i kada, saznat ćete ako nam šibnete mail.

I dalje se družimo u parku!

Zagrebačkom Martićevom i dalje - kroz rujan i listopad - glasno odzvanjaju književnost i kultura: nastavljamo druženja na Booksinim programima u parku!

Istina jest da je Booksa odavno svoje programe pogurala van jer druženja u parku ipak su nešto posebno. U tih nekoliko tjedana programa usmjeravamo se na raznolikost, solidarnost i otvorenost u našem malom, ali beskrajno dragom i šarmantnom kvartu. Nakon dugog perioda zatvorenosti, izolacije, zazora od druženja i sveopće krize i nesigurnosti, još radosnije ugošćavamo prijatelje daleke i bliže, susjede i strance, festivale nove i stare, sve pod brezama i još bliže kvartu – dođite se zabaviti, educirati i družiti se!

Large ninaromicbooksa 25jun21 pibernik 34

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu