Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija
11.05.2023. u 20:00 @ Booksa

Književnost čita znanost, znanost čita književnost: Čitati i pisati filmskim očima

Large knji%c5%beevnost %c4%8dita znanost  znanost %c4%8dita knji%c5%beevnost  4
Petak
05.05.2023.

Na novoj tribini koja donosi neka drugačija čitanja različitih književnih djela ovoga puta razgovaramo o romanu poznatog redatelja Wernera Herzoga Snoviđenje svijeta. Roman je to koji na jedan sasvim drugačiji način govori o besmislu rata, ali i propituje mnoge ljudske dubine i tjeskobe.

O filmskom u Herzogovom romanu, o sličnostima i razlikama filmskog i književnog u opusu ovog velikog autora, kao i razlikama fimskog jezika i književnosti, načinima na koje se dodiruju ili razilaze, pričamo s dvije glumice, scenaristice i redateljice, Lanom Barić i Sanjom Milardović

Tribinu moderira Monika Herceg.

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Ostali programi

Otkad je Booksa otvorila svoja vrata u siječnju 2004. godine u gostima su nam bile brojne organizacije, umjetnice, izvođači, održale su se stotine tribina, razgovora, okruglih stolova, diskusija, predstavljanja... Mnogo je ljudi koji rade vrlo zanimljive i kvalitetne stvari, ali nemaju svoj prostor gdje bi ih mogli predstaviti i tu na scenu upadamo mi. Možemo besplatno ustupiti prostor, tehniku kojom raspolažemo i pomoć u promociji događanja. No kako je upita jako, jako puno, ne možemo nikako udovoljiti svima, a ima li, ili nema slobodnih termina i kada, saznat ćete ako nam šibnete mail.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Large miki solus bup 2

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu